Infoa

Turun yliopiston Varsinaissuomalainen osakunta eli TVO – tuttavallisemmin Tevis tai Tevukka – on vuonna 1928 perustettu opiskelijajärjestö, jonka tilat sijaitsevat Köydenpunojankadulla. Ratakiskojen tuntumassa, idyllisen tehdasmiljöön keskellä seisoo punatiilinen rakennus, jossa järjestetään sekä jäsentoimintaa tevisläisille että keikkoja ja alakulttuuritapahtumia laidasta laitaan.

Nykyiset, A-oikeuksilla kruunatut tilat avattiin vuosien remontoinnin jälkeen huhtikuussa 2015. Tämän jälkeen tiilikasojen keskellä ollaan kuunneltu punkkia, konemusaa, pultsarikantria, eläingrindia ja kaiken maailman genrerajoja paukuttavia esiintyjiä niin terassilla kuin sisätiloissakin. Teviksellä on kuultu spoken wordia a lá Turun Sanovat, nähty teatteria, pelattu nintendopelejä Akateemisen Nintendo Clubin kanssa ja taisteltu flipperimestaruuden tittelistä. Vastaavasta erikoismenosta TVO on tullut tunnetuksi vuosina 1956-2011 legendaarisissa Rehtorinpellonkadun kellariklubissa, 2011-12 Varialla ja 2012-13 Ursininkadulla.

Jäsenistö koostuu Åbo Akademissa, Turun yliopistossa ja ammattikorkeakoulussa opiskelevista. Opiskelijajäsenyyden lisäksi voi TVO:n toimintaa tukea liittymällä kannatusjäseneksi. Osakunnan toiminta keikoista kokouksiin ja kerhoiluihin tapahtuu vapaaehtoisvoimin toteutettuna ja aktiivien mielenkiinnon mukaan. Kaikki ovat tervetulleita osallistumaan! Jäseneksi voi liittyä täältä ja TVO ry:n hallituksen kokouksista tiedotetaan tapahtumakalenterissa.

Jäsenille järjestetään sellaisia vuosittaisia perinteitä kuin Floran-päivän risteily keväiseen saaristoon, vappuhulinat kampusalueella, pikkujoulut, seniorijuhlat ja vuosijuhlat maaliskuun alussa. Arkisempaan aherrukseen kuuluvat krustipatakerhoilut, Teviksen krustimarttain kokoontumisajot, flipperin peluu sekä retket mailla, merillä ja vuoristossa. Akateemisissa virallisuuksissa esiinnytään osakunnan väreissä. Yleistä osakunnan historiasta, symboliikasta ja tunnuksista voi lukea lisää TVO:n piakkoin uudistuvilta nettisivuilta

Ajan tasalla osakunnan asioista pysyy tilaamalla uutiskirjeen, seuraamalla nettisivuilta kalenteria ja väijymällä Facebook-sivuja. Hallituksen saa kiinni laittamalla viestiä osoitteeseen tvo@utu.fi.

 

 

 

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s