KIRJOITUKSIA KELLARISTA – KUUKAUDEN HAASTATTELU

romutusOn aika haastattelun, KUUKAUDEN HAASTATTELUN!

Teviksen tiloissa nähdään säännöllisesti monenlaista musaa, ja alan ihmiset tietävät että punk ja metalli ovat poikkeuksellisen hyvin edustettuina. Nyt perjantaina 20.4. on luvassa sitä vähän rajumpaa kamaa – hardcorea ja grindcorea peräti viiden bändin voimin! Turun pistävät matalaxi HÄPEÄ, Violent Spirit, Kovaa Rasvaa, RAAMATTU ja Romutus, johon tutustumme seuraavaksi paremmin. Kysymyksiini vastaili yhtyeen solisti Veikki Janhonen.

TOTAL FUCKIN MÖGÄ!” – ERIKOIS-SUPERSPECIAALI-HAASTATTELUSSA ROMUTUS

Turkulainen Romutus (Veikki, Filsu, Pena ja Paavo) on herättänyt ansaittua huomiota alan harrastajien keskuudessa. Yhtye yhdistää perinteisempään grindcoreen noisea, ja lopputuloksena on total fuckin mögä, niinkuin bändi itse asiaa kuvailee! Yhtyeen jäsenillä on aiempaa taustaa mm. yhtyeistä Noituus, Umpio ja Yleislakko, joista kaksi ensin mainittua liittyvät olennaisesti myös Romutuksen syntyyn. Veikki kertoo:

Keväällä tai kesällä 2013 tuli semmoinen pöljä idea, että Noituus ja Umpio yhtä aikaa lavalle. Varmaan työmatkalla tämmöisen älynväläyksen sain.

Tämä sitten päätettiin toteuttaa. Yhdet treenit ja keikalle. Väliaikaisella Teviksellä oli tuo keikka.

Koska toimi tuo mögän ja melun yhdistäminen, niin päätettiin jatkaa.

Total fuckin mögää tehostetaan keikoilla mikittämällä laatikkollinen romua, bändin nimen mukaan. Minkälainen kasa romua keikalle valitaan autenttisen soundin aikaansaamiseksi vai elättekö ns hetkessä?

Penalla on se pakastekori, jossa on kuuluisa noiseämpäri sekä muuta metallirojua. Aika samat jutut siellä on nyt viime aikoina ollut. Jotain saattaa välillä vaihtua. Siihen pakastekoriin on lätkäisty kontaktimikki ja sitten on käytössä myös pari Solkion Miron (mm. Huolet&Murheet, toim. huom.) rakentamaa särkijää.

Mitkä ovat bändin suurimmat vaikutteet, vai onko niitä?

Elämä ja siihen liittyvät lieveilmiöt.

Romutus on julkaissut s/t -seiskatuumasen ep:n vuonna 2014. Jossain vaiheessa kuului huhua, että bändi olisi hajoamassa, mutta meininki jatkui kuitenkin uudistuneella kokoonpanolla.

Tuo s/t -seiska on nauhoitettu muuten noissa ekoissa treeneissä.

Hajottiin tosiaan siinä jossain välissä. Liittyy suurta draamaa tai sitten ei. Mutta sitten kun vähän mietittiin, niin jatkettiin vallankin kun saatiin uusi ukko (Paavo, mm. Yleislakko) rumpuihin. Itse oon kyllä helkutin iloinen ettei homma loppunut. Mahdanko olla ainut.

Bändin uusin julkaisu on joulukuussa julkaistu sinkku Rekkamies + Työtävieroksuva muurahainen. Janhosen mukaan uusia julkaisuja on myös tulossa.

Vissiin ihan tän vuoden puolella. Ehkä jo ennen kesää tai kesällä.

Bändillä on varsin rento suhtautuminen tulevaan, Janhosen sanoin ”katellaan mitä tapahtuu”. Keikoilla yhtye on nähty kohtalaisen aktiivisesti, ja kesällä on luvassa myös esiintyminen Oulussa Hässäkkä-päivillä. Bändin keikkabuukkauksia hoitaa ug-lafka Maximum Management eli Max Mana, eli Keijo Niinimaa. Max Manan listoilla on muitakin kovia tekijöitä, ja työskentely Rotten Sound -miehen kanssa on sujunut hyvin.

Helppoa on ollut. Ainakin meille. Me ei kyllä olla se helpoin bändi keikoille myydä. Onneksi Keijo jaksaa yrittää. Säädetään me noita keikkoja myös itse, näin on sovittu.

Pitkän linjan tekijänä Janhonen kertoo olevansa tyytyväinen paikallisen musiikkimaailmaan.

Minusta Turussa on hyvin aktiivinen ja monipuolinen bändielämä. Onko mikään tarpeeksi jos on Sairas MögäFriikki?

Myös nuoriso saa kannustusta.

Mögääminen on hyvä harrastus nuorisolle. Mögä on pelastanut monta ihmistä uskonnoilta.

Romutus kannattaa ehdottomasti ottaa haltuun, varsinkin jos tuntuu, että haluat löytää jotain erikoisempaa hard- ja grindcoren tai noisen puolelta. Keikalla meno on Youtuben perusteella kaoottista, se täytyy siis kokea ihan itse.

Ennen kuin vielä mennään asioiden edelle, viimeinen, olennaisin kysymys: Tykkäätkö Poliisiopisto-elokuvista?

Valitsen mielummin vanhat Pekka Puupää elokuvat.

Facebook-tapahtuma perjantaille: https://www.facebook.com/events/179896842738814/

Eemu Laurila

Kirjoittaja on TVO:n sihteeri

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s