KIRJOITUKSIA KELLARISTA HUHTIKUU 2018

KIRJOITUKSIA KELLARISTA HUHTIKUU 2018

Pääsiäinen vaikutti ratkaisevasti kellarin kirjoitustahtiin, ja huhtikuun blogipostaus julkaistaan vasta nyt, sori siitä. Hyvänä puolena, tän tekstin jälkeen ei tarvi odottaa niin kauan kuukauden haastattelua, eikä toukokuun KooKoo-tekstiä. Hienoa, eikö totta?

TVO eli Turun Varsinais-Suomalainen Osakunta on perustettu vuonna 1928. Opiskelijatoiminnan lisäksi Tevis on vuosien saatossa tullut tunnetuksi varsinkin underground-musiikin kehtona. TVO:n klubitilat sijaitsevat Logomon vieressä Köydenpunojankadulla, ja klubin lavalle nousee vuoden mittaan kymmeniä esiintyjiä uusista marginaalibändeistä pitkän linjan kulttiorkestereihin. Musiikin lisäksi TVO:lla nähdään myös muita kulttuuritoimijoita, esimerkiksi teatterin saralta.

Ke 18.4. Wet Dreams (NO), Seksihullut, Kids Music

Nyt keskiviikkona osakuntamme saa terveisiä Norjasta. Täkäläinen Wet Dreams on erään sortin superkokoonpano, jonka muusikot on kerätty mm. sellaisista bändeistä kuin Death by Unga Bunga ja Warp Riders. Wet Dreamsin lauluntekijä Sebastian Ulstad Olsen tunnetaan myös Death by Unga Bungan johtajana. Unga Bungaan verrattuna Wet Dreams on nähdäkseni hieman vielä rosoisempaa ja rähjäisempää, mutta pohjana on kuitenkin iisihkö pop-punk jota kuuntelee huvikseen.

Wet Dreamsia ennen lavalle nousevat Jungle Juice poppia soittava Kids Music sekä Turun omat seksihullut, jotka soittavat bändissä nimeltä Seksihullut. Seksihullujen uusin julkaisu on seksihullu lp nimeltä ”Vänrikki Stoolin seksihullut tarinat”. Jos Rakas, älä lyö on yksi parhaista bändin nimistä koskaan, on tuo yksi parhaista levyn nimistä.

Kuuntele: Wet Dreams – Cartridge Belt

https://wetdreams.bandcamp.com/

Facebooktapahtuma: https://www.facebook.com/events/1833871683310838/

La 21.4. Radien, Ward, Sunniva, Spear Flowers

TVO sukeltaa taas vaihteeksi syvempiin vesiin, onneksi hanasta saa kaljaa ettei vallan ahdistu. Sludge-doom-metal -akselilla huojuvat Radien, Ward ja Sunniva tekevät Helsingin, Porin ja Turun käsittävän kiertueen, ja Turun konsertti päättää tämän eeppisen rundin.

Radienin ”Varjot” -sinkku alkaa pahaenteisen viipyilevästi, kunnes lopulta laitetaan Prätkähiiriä lainaten ”hanat auki”: mielettömän raskaasti vyöryvät dystooppiset kitaravallit ja siihen päälle raastavan riipivä laulu by Jyri Kuukasjärvi takaavat vaativan, mutta palkitsevan kuuntelukokemuksen.

Sunnivan näin taannoin Teviksellä, mainion Demonic Death Judgen kanssa. Yhtye on kokemisen arvoinen livenä, doom-riffien lisäksi biiseistä löytyy mausteina useita piristäviä pikku kitarafillejä ja -riffejä, ei tule tylsää. Turkulaisbändi teki jonkin aikaa sitten Åbo Church of Doomin masinoiman minikiertueen, joka ylsi myös kotikaupunkiini Vaasaan. Saivat vaasalaisetkin ihmetellä vaihteeksi, minkälaista ug-musaa muualla Suomessa tehdään! Toivottavasti tajusivat mennä mestoille.

Ward erottuu muista bändeistä murina/örinälaulullaan. Yhtye on julkaissut splitit mm. SYS-RAn ja Lonkkavian kanssa, mutta viime live-esiintymisestä on kulunut aikaa. On siis korkea aika kuulla livenä ”Downfalls” yms settiä! Kaiken tämän lisäksi neljäntenä bändinä nähdään turkulainen Spear Flowers, joka on myös viettänyt viime ajat hiljaiseloa. Livenä tämäkin bändi kannattaa kokea, onhan se esiintynyt myös taannoin samoilla festareilla itsensä Kimi Kärjen kanssa.

Kuuntele: Sunniva – The Holy Mountain

https://sunniva.bandcamp.com/releases

Facebooktapahtuma: https://www.facebook.com/events/151121612268434/

To 26.4. Humanistinen bändi-ilta: Malestain, Päättömät, KJOSKI

TVO on tunnetusti Turun Varsinais-suomalainen Osakunta, ja viime aikoina osakunta on lähentynyt vuosien tauon jälkeen nykyisen yliopistoelämän kanssa. Huhtikuun vikana torstaina lavalle nouseekin kolme yliopisto-opiskelijoiden bändiä, suomirockia soittavat Päättömät ja KJOSKI sekä grungea veivaava Malestain.

Tevis on tunnettu monenlaisen musan pyhättönä, mutta varsinkin punk- ja metalliluolana. Päättömät ja KJOSKI tuovatkin hyvää vaihtelua kevyemmällä suomirock-popillaan.

KJOSKI on varmaan monelle yliopistossa opiskelevalla tuttu, nähtiinhän yhtye viime vuonna Vartionvuorenmäellä TYYlikkäässä vapussa. Yhtyeeseen on voinut törmätä myös useasti kaupungin eri baareissa. Päättömät sen sijaan on lähtöisin Tampereelta, ja saanut huomiota säännöllisin väliajoin julkaistuilla raikkailla sinkuillaan. Bändi valloittaa nyt ekaa kerta Turun. Hauskana ”Tiesitkö että?” -faktalaatikkona kerrottakoon, että bändin solisti Valentin on itsensä Miljoonasade-Heikki Salon poika. ”Tsekkaa bändin nimi, juntti, niillä ei oo päätä ollenkaan!”

Vaihtoehtorockbändi Malestain ilmoittaa Facessa vaikuttajikseen niin Sonic Youhtin kuin Nirvanankin. Omanleimasen mausteen yhtyeen musiikkin tekee tunnusomaiset koskettimet, jotka täydentävät hienosti biisejä. Malestain ehti jo kerran ilmoittaa lopettamisestaan/määrittelemättömän pituisesta tauostaan, mutta ainakin vielä kerran on bändi siis mahdollista livenä todistaa – tietenkin Teviksellä.

Kuuntele: KJOSKI – Miten mun täytyis olla

https://www.youtube.com/watch?v=xiLvsbaOAO0

Facebooktapahtuma: https://www.facebook.com/events/1835828606478288/

La 28.4. Are & Kriso, Ilkka Kalevi Tillanen & Mesikon Miika, DJ Tikari

Aitoa ja oikeaa rappia osakunnassa kovan kattauksen kera! J-kylän mestarit Are ja Kriso ovat julkaiseet uuden splitti-ep:n Promonauha / Aina valveilla, ja herrat saapuvat Turkuun juhlimaan kyseistä julkaisua.

Molemmat artistit ovat pitkän linjan rappareita, mutta eivät ole nousseet suomirapin aivan tunnetuimpien tekijöiden joukkoon. Tämä ei suinkaan johdu tuotannon tasosta, vaan yksinkertaisesti uskollisuudesta omaa tinkimätöntä tyyliä kohtaan. Ei voi muuta kuin arvostaa.

Samassa illassa esiintyvät Ilkka Kalevi Tillanen sekä dj Mesikon Miika ovat kotoisin Mikkelistä, mutta voitaneen jo mieltää turkulaisiksi artisteiksi. Tillanen on saavuttanut kulttimainetta ahkeralla keikkailulla ja kuuluu Aren ja Krison tavoin suomirapin merkittäviin tekijöihin. Tällaisia iltoja ei oo Turussa liian usein!

Kuuntele: Kriso – Promonauha

https://www.youtube.com/watch?v=FUViSNBANLU

Facebooktapahtuma: https://www.facebook.com/events/149401895750020/

HUHTIKUU TVO:LLA:

Ke 18.4. Wet Dreams (NO), Seksihullut, Kids Music

https://www.facebook.com/events/1833871683310838/

Pe 20.4. Kovaa Rasvaa, Häpeä, Violent Spirit, Romutus, Raamattu

https://www.facebook.com/events/179896842738814/

La 21.4. Radien, Ward, Spear Flowers, Sunniva

https://www.facebook.com/events/151121612268434/

Ke 25.4. Viscera (IT), Pedigree (EE)

https://www.facebook.com/events/189831228469615/

To 26.4. Humanistinen bändi-ilta: KJOSKI, Päättömät, Malestain

https://www.facebook.com/events/1835828606478288/

Pe 27.4. Repulsive Vision, Festerday, God Disease, Concrete Icon

https://www.facebook.com/events/381919855581136/

La 28.4. Are & Kriso, Ilkka Kalevi Tillanen & Mesikon Miika, DJ Tikari

https://www.facebook.com/events/149401895750020/

Ma 30.4. TVO:n vappujuhlat: Yleislakko, Vihan muna, P. Kekkone yms

https://www.facebook.com/events/169453666962967/

Eemu Laurila

Kirjoittaja on TVO:n sihteeri

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s