KIRJOITUKSIA KELLARISTA HELMIKUU 2018

TVO:lla on valmistauduttu maaliskuussa vietettävään 90-vuotisjuhlaan, mutta tottakai keikkailtojakin järjestetään tiukalla tahdilla. Tässä nostoja helmikuuksi!

Kuukausittaisen Kirjoituksia kellarista -katsauksen lisäksi allekirjoittanut tekee tästä lähtien ennakkohaastattelun yhdestä bändistä, joka tulevan kuukauden aikan esiintyy osakunnassa. Lisää tästä vielä tällä viikolla! (viikko 6)

TVO eli Turun Varsinais-Suomalainen Osakunta on perustettu vuonna 1928. Opiskelijatoiminnan lisäksi Tevis on vuosien saatossa tullut tunnetuksi varsinkin underground-musiikin kehtona. TVO:n klubitilat sijaitsevat Logomon vieressä Köydenpunojankadulla, ja klubin lavalle nousee vuoden mittaan kymmeniä esiintyjiä uusista marginaalibändeistä pitkän linjan kulttiorkestereihin. Musiikin lisäksi TVO:lla nähdään myös muita kulttuuritoimijoita, esimerkiksi teatterin saralta.

Pe 9.2. Kumikameli, Black Magic Six, Kulahtanut Villi, Pehemot

Perjantaina 9.2. kuullaan neljän eri bändin näkemys vaihtoehtorokista. Kaikkia bändejä yhdistää punk-henkiset äkkiväärät, konstikaat kikkailut, jotka yhdistyvät tarttuviin pikku melodioihin. Kumikameli ja Black Magic Six ovat turkulaisille ja muutenkin alan ihmisille tuttuja bändejä. Uudempia tuttavuuksia ovat tamperelaalta tuleva, Soundissa ja Kaaoszinessä noteerattu Kulahtanut Villi sekä turkulainen Pehemot. Sama nelikko nähdään Turkua seuraavana päivänä myös Porin Baarikaapissa.

Itselleni kolahti jo aiemmin Spotifylistoilla soinut Kumikameli, jota en tosin valitettavasti ole päässyt livenä vielä näkemään. Viime vuodet tämä Eläkeläisten emo-bändinäkin tiedetty kulttiorkesteri on kiertänyt AOM:in (ex-All Over Maniacs) kanssa. Liian usein yhtye ei kuitenkaan Turussa käy, ja legendastatuksen vuoksikin tää ilta kannattaa käydä katsomassa. Varsinkin jos sutkin on tuomittu juntiksi:

Kuuntele: Kumikameli – Tuomittu Juntiksi

https://www.youtube.com/watch?v=G8e3K61KRg8

Facebooktapahtuma: https://www.facebook.com/events/144107823039751/

La 17.2. TVO:n tuki-ilta

Monista Suomen rockluolista poiketen TVO:n takana on Turun yliopiston osakunta, nimittäin Turun yliopiston varsinaissomalainen osakunta ry. Homma toimii hyvin pitkälti vapaaehtoisten voimin. Akateemisia yhteyksiä ja perinteitä vaalitaan (kuten maaliskuun vujut!) mutta aika pitkälti homma pyörii nykyään marginaalimusiikkin keskittyvän klubin pyörittämisen ympärillä. Tuki-ilta on näin alkuvuodesta paikallaan.

Bändien lisäksi Teviksellä on nyt viime aikoina järjestetty mm. peli-iltoja, ja pelejä on tarjolla myös tuki-illassa! Ainakin flipperiä, autorataa, Guitar Heroa. Huhun mukaan luvassa on myös illan huipentava SEKOILUDISKO, lukitkaa tyttärenne. Tule siis tukemaan yhtä Suomen legendaarisimmista ja vanhimmista vaihtoehtopyhätöistä! Alkuillasta voit nöyryyttää varapuheenjohtaja Malista GH:ssa ja loppuillasta siteerata Moog Konttista: ”sekobileet sekoillaan”!

Lisätietoja pian Teviksen FB-sivuilla! https://www.facebook.com/TVOLIVES/

La 24.2. Malady, Heavy Breathers, Lazyheads, Hämyrä

Nyt ne juhlat alkaa Agraban. Kolme vuotta sitten kehutun, eponyymin debyyttilevynsä julkaissut Malady on täällä taas! Uusi levy ”Toinen toistaan” on ulkona, ja julkaisua juhlistetaan myös Teviksellä. Helsingin Korjaamolla heitetty ensimmäinen julkkarikeikka oli somen mukaan loppuunmyyty, ja eiköhän osakuntaankin porukkaa saada! Varsinkin kun mukana on kolme muutakin hienoa orkesteria: Heavy Breathers, Lazyheads ja Hämyrä.

Maladyn musiikki miellyttää klassisen progen ystäviä. Bändin soundista tulevat mieleen 70-luvun suomiprogelevytykset, kuten Wigwam, Haikara ja Pekka Streng. Nämä vaikutteet näkyvät ehkä vielä enemmän yhtyeen debyyttilevyllä, joka toi itselleni mieleen myös King Crimsonin ensimmäiset levyt. Nyt julkaistulla kakkosalbumilla bändi onnistuu uudistumaan, vaikutteita on haettu laajemmalla skaalalla ja kokonaisuus on ehkä vielä ykköslevyäkin monipuolisempi. Molemmat pitkäsoitot ovat hienoja 40 minuutin taideteoksia, suosittelen yhtyeeseen tutustumista lämpimästi.

Esitellään vielä illan muutkin bändit. Heavy Breathers on mm. Pää Kii, Black Magic Six ja Circle -yhtyeistä tuttujen herrojen uusi, mystinen bändi. Lazyheads on progahtavaa folk rockia tai folkahtavaa proge rockia soittava turkulaisbändi, myös sana turbo täytynee mainita. Myös Hämyrä tulee Turusta, ja meno on hämyistä. Soundcloudista löytyy jännittävä kappale ”Unelma”, joka yllättää reggae-meiningillä. Tulee mieleen Profeetta ja Uusi Maailmanuskonto!

Kuuntele: Malady – Pieniin Saariin

https://www.youtube.com/watch?v=n-265AYeZzQ

Facebooktapahtuma: https://www.facebook.com/events/800719740131856/

 

HELMIKUU TVO:LLA

9.2. Kumikameli, Black Magic Six, Kulahtanut Villi, Pehemot

https://www.facebook.com/events/144107823039751/

10.2. Sisare, Kuiper Trio, Outman Sank

https://www.facebook.com/events/114689049287758/

16.2. Huolet & Murheet, Tohtori Koira, Tuomio, Kaatopaikan Enkelit, Irvisko

https://www.facebook.com/events/209566359608654/

17.2. Gäme Överit (TVO Tuki-ilta)

Event tulossa pian!

23.2. Forcefeedfailed, Retributcher plays Dissection

Event tulossa pian!

24.2. Malady, Heavy Breathers, Lazyheads, Hämyrä

https://www.facebook.com/events/800719740131856/

Eemu Laurila

Kirjoittaja on TVO:n sihteeri

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s