KIRJOITUKSIA KELLARISTA JOULUKUU 2017

 

Pakottavat kiireet ovat lykänneet mainion blogisarjamme joulukuun osan hävyttömän pitkälle joulukuun lähes puoleen väliin. Ehdimme kuitenkin käsitellä tämän bostauksen buitteissa vielä kolme vuoden viimeistä iltaa! Jos et ole Teviksellä vielä käynyt, tule nyt, kun kiireetkin hellittävät. Pienen joulu-uusivuositauon jälkeen palataan kehiin sitten tammikuun puolella.

TVO eli Turun Varsinais-Suomalainen Osakunta on perustettu vuonna 1928. Opiskelijatoiminnan lisäksi Tevis on vuosien saatossa tullut tunnetuksi varsinkin underground-musiikin kehtona. TVO:n klubitilat sijaitsevat Logomon vieressä Köydenpunojankadulla, ja klubin lavalle nousee vuoden mittaan kymmeniä esiintyjiä uusista marginaalibändeistä pitkän linjan kulttiorkestereihin. Musiikin lisäksi TVO:lla nähdään myös muita kulttuuritoimijoita, esimerkiksi teatterin saralta.

Pe 15.12. M.O.T.O. (U.S.A.), God Given Ass, Lähtevät kaukojunat, Miettiin

Perjantaina vuorossa on yksi ulkomainen punklegenda ja kolme tulevaa kotimaista punklegendaa. Masters Of The Obvious eli tuttavallisemmin M.O.T.O. on kovan luokan garangepunkjyrä, joka on perustettu jo vuonna 1981. Yhtye on käytännössä yhtä kuin (=) laulaja-kitaristi Paul Caparino, joka on M.O.T.O.n ainoa alkuperäinen/pysyvä jäsen. Bändi esiintyi Suomen maassa ensimmäistä kertaa vuonna 2011, myyden mm. Lepiksen kaksi kertaa loppuun. Suomikytköksiä on muutenkin: Svart ja Blast of Silence ovat julkaisseet bändin levyjä ja ainakin ensimmäisellä Suomen kiertueella rumpalina soitti God Given Assin rumpali Niila Kunnari. GGA toimiikin yhtenä bändin lämppäreistä joulukuun Suomen-kiertueella, Turussa mukana ovat kovaakin kovemmat Lähtevät kaukojunat sekä Miettiin.

Kuuntele: M.O.T.O. – ”2-4-6-8 Rock N Roll”

https://www.youtube.com/watch?v=LCLdaiVBs6A

La 16.12. Plague Gospel III: Gorephilia, Perdition Winds, Malum, Sepulchral Curse

Jos haluat paeta Suomen viralliseen joulukaupunkiin pikkuhiljaa hiipivää Christmas-tunnelmaa, onnistuu se parhaiten saapumalla TVO:lle tämän viikon lauantaina. Silloin luvassa on pimeyttä, synkkyyttä, verta ja suolenpätkiä sekä yleistä ahdistusta. Black- ja deathmetallin ystäville luvassa on kattava paketti kovia bändejä. Itselleni tutuin oli Sepulchral Curse, joka soitti viimeksi Teviksellä viime lokakuussa. Yhtyeen viimeisin At the Onset of Extinction on onnistunut levy, kuuntele vaikka se ennen kuin tuut mestoille la.

Kuuntele: Sepulchral Curse – ”At the Onset of Extinction”-EP

https://sepulchralcurse.bandcamp.com/album/at-the-onset-of-extinction-blackened-death-metal

Ke 20.12. Tim Holehouse (UK), Slackbird, Antti Kokkomäki ja Tammikuun Lapset

Tim Holehouse on omintakeinen kitaristi, jolla on maailman miehekkäin bluesääni. Hän on yhtä bluesia koko mies, toiset tulee kaukaa perästä. Holehouse on tunnettu ahkerana keikkailijana ja vangitsevana esiintyjänä, joten eiköhän Turussa koeta lumoava show!

Taiteilija Holehouselle lavan lämmittää aina mainio Slackbird sekä Antti Kokkomäki ja Tammikuun Lapset. Slackbird yhdistää musiikissaan suomalaista kansanmusaa ja riehakasta punkkia. Rosoinen meininki ja viisikielinen banjo, voiko olla hienompaa?

Antti Kokkomäki julkaisi uudistuneen kokoonpanonsa kanssa II-nimisen kakkosalbumin marraskuussa. Muistan tämän ikuisesti, sillä eräs humalainen setä tuli kertomaan asiasta ruokaillessani ja valmistautuessani keikkaan Henrik ”Tiisu” Illikaisen kanssa Pikku-Torressa 25.11. Tammikuun lapset ovat illan muita esiintyjiä rauhallisempaa folkia, ja istuvat iltaan hienosti. Kauniita melodioita ja sointuvaa laulua.

Kuuntele: Slackbird – ”Danuta”

https://www.youtube.com/watch?v=hrGgGQRsfKM

TVO:N JOULUKUU 2017

Pe 15.12. M.O.T.O. (U.S.A.), God Given Ass, Lähtevät kaukojunat, Miettiin

https://www.facebook.com/events/351203585350184/

La 16.12. Plague Gospel III: Gorephilia, Perdition Winds, Malum, Sepulchral Curse

https://www.facebook.com/events/1985349168417007/

Ke 20.12. Tim Holehouse (UK), Slackbird, Antti Kokkomäki ja Tammikuun Lapset

https://www.facebook.com/events/377811959316468/

Eemu Laurila

Kirjoittaja on TVO:n sihteeri

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s