KIRJOITUKSIA KELLARISTA: ELOKUU 2017

Onneksi olkoon! Olet löytänyt itsesi lukemasta toista Kirjoituksia Kellarista -blogitekstiä. Käyn läpi Turun TVO:lla elokuussa esiintyviä laulu- ja soitinyhtyeitä, ja nostan esiin joitain bändejä, jotka ainakin kannattaa käydä katsastamassa.

TVO eli Turun Varsinais-Suomalainen Osakunta on perustettu vuonna 1928. Opiskelijatoiminnan lisäksi Tevis on vuosien saatossa tullut tunnetuksi varsinkin underground-musiikin kehtona. TVO:n klubitilat sijaitsevat Logomon vieressä Köydenpunojankadulla, ja klubin lavalle nousee vuoden mittaan kymmeniä esiintyjiä uusista marginaalibändeistä pitkän linjan kulttiorkestereihin. Musiikin lisäksi TVO:lla nähdään myös muita kulttuuritoimijoita, esimerkiksi teatterin saralta.

10.8.2017 Terassitorstai #11: Severi Peura&Selvännäkijät, Bother Brothers, Rakas, älä lyö.

Tänä vuonna Teviksen Terassitorstait ovat olleet kovin suosittuja. Esiintyjäkaarti on vaihdellut nousevista popartisteista kovan luokan punk-menoon. Mielenkiintoinen line-up on myös torstaina 10.8.

Illan avaa eeppisesti nimetty Rakas, älä lyö. Dynaaminen duo on yllättäen ilmoittanut päättävänsä lyhyen mutta tulisen uransa tähän TVO-keikkaan, joten nyt on vika mahis kokea kaikki hyvän maun rajat ylittävät folk punk -veijarit in live action.

Bother Brothers saattaa olla turkulaisille edellistä esiintyjää hieman tutumpi. Yhdeksänhenkinen joukkio soittaa periaatteessa jammailu-reggaeta, mutta tiukka genrerajoittelu ei ole tässä tapauksessa viisasta (kuten ei kyllä muutenkaan). Veljeskunnan musiikissa kuuluu myös dub ja räp (vai rap?). Joka tapauksessa kyseessä on ehdottoman rentoa chillailumusaa. FB paljastaa yhtyeen soitinkavalkaadiin kuuluvan mm. kaksi saksofonia, trumpetin ja melodican. Letkeän tunnelman lisäksi yhtye tarjoaa torstai-iltaan jännitysnäytelmän: kuinka montaa Bother Brotheria mahtuu TVO:n Terassi-Stagelle?

Severi Peura & Selvännäkijät on lyhyessä ajassa onnistunut saamaan mukavaa pöhinää aikaan. Tämä on täysin oikeutettua: yhtyeen debyyttisingle ”Tuoksusta sateen” on onnistunut folkpop-helmi, joka ansaitusti nostettiin esiin myös Soundin Perjantaibiisiksi. Vaikka bändi on tullut esiin vasta tänä kesänä, eivät soittajat ole mitään pippelinheiluttelijoita. Itse pääheebo Severi Peura vaikuttaa loistavassa progeyhtyeessä Sisare, joka on kuulemma myös julkaisemassa uutta musiikkia tänä vuonna. Löytyykö syksyn mittaan aikaa sekä Sisarelle että Selvännäkijöille, jää nähtäväksi/kuultavaksi. Joka tapauksessa uutta S. Peura-matskua on luvassa jossain muodossa, mikä on vain mukava asia.

Kuuntele: Severi Peura & Selvännäkijät: ”Tuoksusta sateen” : https://www.youtube.com/watch?v=Y5ySOeg4mdg

13.8.2017 Ulcerate (NZ), Sickness, Funeralglade

Sunnuntai 13.8. on Teviksellä niin sanotusti super-sunnuntai. Silloin paikalle saapuu ryskäämään Uudesta-Seelannista asti Ulcerate sekä kotimaisina vahvistuksina Sickness ja Funeralglade, joka täyttää Agasian mentävän aukon. Agasia joutui perumaan keikkansa viime metreillä.

Ulcerate on kulkenut omaa death- ja postmetallin sekoittamaa polkuaan jo yli viisitoista vuotta. Tämä Uuden-Seelannin Aucklandista kotoisin oleva bändi on julkaissut viisi studioalbumia, joista uusin, ”Shrines of Paralysis” on ainakin tymäkkää jytinää. Koko uran ajan bändissä ovat pysyneet kitaristi Michael Hoggard ja rumpali Jamie Saint Merat. Vokalisti-basisti Paul Kellandinkin voinee laskea alkuperäisjäseneksi, hän on vaikuttanut bändissä jo vuodesta 2005 ja laulanut yhtyeen viidestä levystä neljällä.

Sickness ja Funeralglade kannattaa myös tarkistaa! Jälkimmäinen bändi julkaisee debyytti-EP:nsä ensi viikolla Inverse Recordsin kautta, joten Teviksellä voit nähdä yhtyeen livenä ennen kaikkia muita. Sitten voit muistella lapsenlapsillesi, että näit Funeralgladen ennen kuin ne oli julkassut ekaakaan levyä.

Kuuntele: Ulcerate: ”Extinguished Light”: https://www.youtube.com/watch?v=ev4PS7Fk6j8

25.8.2017 FUK (UK), Generals, Ydintuho, Kieltolaki, Death Race

Kesän loppupuolella TVO siirtyy syksyjen viikkojärjestykseen: keikkoja perjantaisin ja lauantaisin. Perjantaina 25.8. voit kokea 8 €urolla viisi esiintyjää, siististi kuul!

Illan pääesintyyjää, FUK-yhtyettä, ollaan markkinoitu ex-Chaos UK -nimellä. Alan diggaajat muistanevat tämän kovan luokan portisheadilaisen legedan, joten kyllähän FUK täytyy myös tarkistaa. Hämäävästä nimestä huolimatta Chaos UK taitaa myös olla hengissä, ja yhteistä bändeille onkin kitaristi Gabba. Kovaa menoa luvassa joka tapauksessa! ”New Wawe of British Punk Rock” on hyvinkin toimiva punk-levy.

Ennen Gabbaa ja muita FUK-tyyppejä yleisön eteen marssivat tamperelainen Generals, pohjoisesta saapuva Ydintuho, turkulainen Kieltolaki ja hesalainen Death Race. Siinä sitä riittää rockattavaa!

Kuuntele: FUK: ”New Wawe of British Punk Rock”: https://www.youtube.com/watch?v=tSafrVC0Dw0

26.8.2017 Päiväkoti 10v: Ronskibiitti, Black Magic Six, Go Go Gods, Huolet ja Murheet, Kuningas Yrjö

10 vuotta on kulunut legendaarisen kulttuuripubi Päiväkodin sulkeutumisesta. Kaskenkadulla sijainnutta vaihtoehtokulttuurin ystävien suosimaa kulttibaaria muistellaan TVO:lla elokuun lopussa. Lavalle nousee bändejä laidasta laitaan, aivan niinkuin Päiväkodissa aikanaan: muistokeikalla nähdään niin Ronskibiitti, joka teki paluun joitain vuosia sitten elettyään sitä ennen pitkään hiljaiseloa, kuin Huolet ja Murheet -punkpoppoo. Suht tuore bändi on kiertänyt ahkerasti ja julkaissut musiikkia yhtä raivokkaasti: heinäkuussa 2016 perustettu bändi julkaisi juuri viidennen kasettinsa.

Kuuntele: Ronskibiitti: ”Anna lisää”: https://www.youtube.com/watch?v=W_N7tkLO6ms

Eemu Laurila

Kirjoittaja toimii TVO:n hallituksen sihteerinä.

Elokuu 2017 Teviksellä:

10.8. Terassitorstai #11: SeveSeveri Peura&Selvännäkijät, Bother Brothers, Rakas, älä lyö

https://www.facebook.com/events/1539655219417896/

13.8.2017 Ulcerate (NZ), Sickness, Funeralglade

https://www.facebook.com/events/646871792190202/

17.8. Terassitorstai #12: Bobahau, Dirtybed, +1

https://www.facebook.com/events/1609530215738260/

24.8. Terassitorstai #13: Jep Jep Jep, Wombatmen, Santeri Seessalo

https://www.facebook.com/events/436359763430532/

25.8. FUK (UK), Generals, Ydintuho, Kieltolaki, Death Race

https://www.facebook.com/events/1085092241622921/

26.8. Päiväkoti 10v: Ronskibiitti, Black Magic Six, Go Go Gods, Huolet ja Murheet, Kuningas Yrjö

https://www.facebook.com/events/381714502229372/

31.8. Study in Turku 2017

https://www.facebook.com/events/176793276185344/

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s