Kirjoituksia kellarista: Heinäkuu 2017

Tästä lähtee allekirjoittaneen ensimmäinen TVO-blogikirjoitus! Tarkoitukseni on käsitellä kuluvan kuukauden keikkakattausta, nostaa esiin joitakin Teviksen tulevista esiintyjistä.

Heinäkuussa keikkoja onkin kunnioitettava määrä.

TVO eli Turun Varsinais-Suomalainen Osakunta on perustettu vuonna 1928. Opiskelijatoiminnan lisäksi Tevis on vuosien saatossa tullut tunnetuksi varsinkin underground-musiikin kehtona. TVO:n klubitilat sijaitsevat Logomon vieressä Köydenpunojankadulla, ja klubin lavalle nousee vuoden mittaan kymmeniä esiintyjiä uusista marginaalibändeistä pitkän linjan kulttiorkestereihin. Musiikin lisäksi TVO:lla nähdään myös muita kulttuuritoimijoita, esimerkiksi teatterin saralta.

13.7. Terassitorstai #7: Junta(DK), Apukädet, Akseli Hiltunen

Seitsemäs Terassitorstai tuo Turkuun vieraita aina Denmarkista asti. Illan päättävä Junta on tanskalainen hc-jyrä, joka kiersi männä viikolla Ruotsia ja Suomea alan legendan Dropdeadin kanssa. Bändi soitti viikonloppuna Oulussa Hässäkkä-päivillä ja festarin päätösklubilla Vastavirralla, ja Turku tuhotaan parin välipäivän jälkeen. Bandcampista löytyy pari EP:tä ja muita julkaisuja, joista eka on laitettu ulos 2015. Biiseissä on ilahduttavan paljon koukkuja ja tyylikkäästi kaikuvaa huutoa, liikaa kuitenkaan kikkailematta. Sanoitukset huudetaan tanskan lisäksi ilmeisesti portugaliksi (?), joten pelkästään tämä eeppinen ratkaisu on pätevä syy käydä kokemassa Köpiksen lahja maailmalle.

Ennen Juntaa lavalle nousevat myös porilainen Apukädet, joka soitti debyyttikeikkansa juuri Teviksellä viime syksynä lämpäten Blaak Heatia (FR/US), sekä jyväskylästä ponnistava Akseli Hiltunen. Hiltusen nimeen törmäsin taannoin, kun miehen nimeä kantava yhtye lämmitteli Tiisua Lahdessa ja Jyväskylässä. Bändin toinen pitkäsoitto ”Pandemia – Lauluja alamaista” (2016) on mielenkiintoinen sekoitus suomirockia, poppia ja YUP-henkistä änkyröintiä, joten Tiisu onkin siinä mielessä looginen keikkakaveri. Varsinkin ”Marionetti” on onnistunut kappale

Kuuntele: Junta: ”E a Luta Continua”: https://juntapunx.bandcamp.com/track/e-a-luta-continua

14.7. KESÄ on PUNK: Sanktio, Yleislakko, Roll Caps, Rakas Rappio

Ramopunk on Suomessa suosittu ja elävä alakulttuuri, tästä todistavat monet jokavuotiset tapahtumat (Ramopiknik, Ramoviisut, Poriferia jne). Turussa ramoilua ei ole kuitenkaan vähään aikaan ollut. Asia korjataan perjantaina 14.7. jolloin lavalle nousevat legendaarisiin ysäriramobändeihin kuuluva Sanktio, Rakas Rappio-yhtyeen Matias soolosetillään, Turun oma Yleislakko sekä Roll Caps.

Illan avaa Rakas Rappio-yhtyeen laulaja-kitaristi Matias Seppä. Vuoden 2014 Ramoviisut voittanut ja alan ihmiset hurmannut hurja joukko on ilmoittanut päättävänsä uransa 22.7. Ramopiknikillä heitettävään keikkaan, ja Teviksellä Rappion biisejä kuullaankin harvinaisina sooloversioina, ennen kuin loppu häämöttää.

Toinen uransa päättävä ramobändi on Sanktio, joka heittää TVO:lla toiseksi viimeisen keikkansa. Sanktio perustettiin alunperin 1996, bändin listalta löytyy kuusi pitkäsoittoa ja yksi EP. Sen lisäksi sinkkuja ja biisejä kokoelmilla. Alunperin 2002 lopettanut yhtye palasi kuvioihin 2009, ja tuotteliaitten vuosien jälkeen on nyt tullut aika laittaa pillit pussiin.

Myös illan muut bändit, pitkän linjan punkpumppu Yleislakko ja uudempi tuttavuus Roll Caps (jäsenet tuttuja bändeistä Dwyers ja Maakuntaradio) ovat harvinaisempia keikkavieraita, joten iltahan on kokonaisuudessaan ainutlaatuisten keikkojen ilotulitusta.

Kuunteluun vaikka: Rakas Rappio – Mielisairaalaan: https://www.youtube.com/watch?v=LYRp4D4w7nA

22.7. TVO:n tukikeikka

Lauantaina 22.7. Teviksellä järjestetään tukikeikka, jonka tarkoitus on paikata kesän hiljaisempia aikoja ja vähemmän rahakkaita viikkoja, sekä tukea toiminnan jatkuvuutta myös jatkossa. Tällä hetkellä mukaan ovat ilmoittautuneet turkulaisille tutut The Reality Show, Ficus Generation, vastikään Japania kiertänyt Vastusta sekä hyvää pöhinää aiheuttanut Vindi Karlos.

Vindi Karlos on Ville Suopajärven ja Jukka Hervan muodostama dynaaminen duo, jonka näennäisen yksinkertaiset biisit ovat kupliva sekoitus räminärokkia, purkkapoppia ja punkkia. Joku outous tai erilaisuus tässäkin kohkaamisessa viehättää! Vaikka yhtye on perustettu jo vuonna 2000, herrat ovat tunnetuimpia muista projekteistaan, kuten Pöllöt ja Barry Andrewsin Disko.

Vindi Karlos – Mikkonen: https://www.youtube.com/watch?v=B26b66EjXMs

Mukaan iltaan mahtuu vielä! Jos haluat kantaa kortesi kekoon vaihtoehtokulttuurin puolesta, ota yhteys ohjelmapäällikköön: ohjelmapaallikko@gmail.com

26.7. Puntala Rock Warm-UP Turku: Massacre 68 (MEX), Kovaa Rasvaa, Raivoraittius, Romutus

Suomalaisen punk-kansan kesän päätapahtuma, Puntala-Rock, järjestetään 28.7. ja yksi festivaalin klubeista pari päivää aiemmin Teviksellä. Meksikolaisyhtye Massacre 68:n lisäksi lavalle nousevat turkulais-helsinkiläinen Kovaa Rasvaa sekä turkulaiset Raivoraittius ja Romutus.

Puntalassa esiintyy yhteensä kolmekymmentäkolme bändiä, joten Teviksen keikka on hyvä tilaisuus tarkistaa vaikka etukäteen tapahtumassa esiintyvät Massacre 68 ja Kovaa Rasvaa. Parhaillaan Eurooppaa kiertävä Massacre 68 on alan eteläamerikkalainen legenda. Alunperin vuosina 1987-1991 toiminut hc-bändi teki ensimmäisen paluunsa vuosian 2004-2010, ja nyt käsillä on kolmas tuleminen. Ehdottomasti tsekkaamisen arvoinen, harvinainen keikkavieras.

Myös illan muut bändit on hyvä kokea. Remuaminen alkaa sopivaan keskiviikkoaikaan klo 20.15, joten lopeta sekoilu ja tuu följyyn.

Kuuntele: Massacre 68 – Victime del vicio: https://www.youtube.com/watch?v=xcSnTkdKsKw

Eemu Laurila

 

Kirjoittaja toimii TVO:n hallituksen sihteerinä.

Heinäkuu 2017 Teviksellä:

13.7. Terassitorstai #7: Junta(DK), Apukädet, Akseli Hiltunen

https://www.facebook.com/events/1976127272631890/

14.7. KESÄ on PUNK: Sanktio, Yleislakko, Roll Caps, Rakas Rappio

https://www.facebook.com/events/490493717955190

Terassitorstai #8: Outo Valo, Lagrange Points, Captain Apache

https://www.facebook.com/events/459689134389426

22.7. TVO:n tukikeikka (The Reality Show, Ficus Generation, Vastusta, Vindi Karlos)

https://www.facebook.com/events/1259856314137093/

26.7. Puntala Rock Warm-UP Turku: Massacre 68 (MEX), Kovaa Rasvaa, Raivoraittius, Romutus

https://www.facebook.com/events/1791154797861664/

Terassitorstai #9: Cumbeast, Below the Graves +1

https://www.facebook.com/events/1881601238827641

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s