Tervehdys Tallinnasta!

Hyvät osakuntanuoret


TVO:n ystävyysjärjestö Korporatsioon Rotalia viettää kevätkommerssiaan Tallinnassa la 22.4.2017. Arvokkuudeltaan tapahtuma vastaa suomalaista vuosijuhlaa, mutta juhlaperinne on erilainen, eikä vastaavaa voi kokea Suomessa. Ensin käydään pöytään ja juhlitaan muodollista vuosisataista kommerssikaavaa noudattaen, ja loppuillasta vapaamuotoisemmin. Kannattaa varautua paljoon laulamiseen.

Myös raitista seuraa on paikalla eikä kyse ole tolkuttomasta juomisesta, joskin tarjoilua on paljon. Tarjolla on riittämiin olutta, snapsia, kaljaa ja limonadia, mutta muunlaisesta juomavaliosta on paras ilmoittaa etukäteen. Jäljempänä olevista linkeistä voitte tutustua aiempiin matkakertomuksiin.

Tuttuun tapaan Rotalia juhlii monta päivää. Juhla alkaa perjantaina 21.4. ja juhlaa lopetellaan krapula-aamiaispäivällisellä sunnuntaina 23.4.2016. Juhlapaikkana toimii Lillepaviljon, Pirita tee 26, ks. http://register.muinas.ee/public.php?menuID=monument&action=view&id=8191

Pääjuhla on lauantaina, ja mukaan ehtii hyvin vielä silloin. Esimerkiksi vielä Helsingistä lauantaina 13.30 lähtevällä Tallinkilla ehtii, kun juhla alkaa perinteiseen tapaan yhteiskuvalla hieman kello viiden jälkeen.

Kaikki TVO:n varsinaiset jäsenet ja ulkojäsenet ovat tervetulleita juhlaan. Huomatkaa kuitenkin, että virolaisessa akateemisessa juhlaperinteessä ei ole avecia mukana. TVO-mytsi päähän, osakuntanauhat ylle, ja siitä se lähtee. Ne osakuntalaiset, joilla ei ole osakuntanauhaa ja mytsiä voivat käyttää suomalaista ylioppilaslakkia; lakki on tärkein pukine näissä juhlissa, kuten paikalla tulette huomaamaan.

Tällä kertaa kommerssiretkueeseen ovat jo ottamassa osaa TVO:n senioreista Maria Anttila ja Jussi Hakokari, joten hyvässä seurassa pääsee juhlimaan. Ilmoittautumisaikaa on vähän, ja pyydän kertomaan osallistumisestanne pikaisesti minulle sähköpostitse tai puhelimitse 0405168090. Vastaan myös parhaani mukaan kommerssiin ja Rotalia-ystävyyssuhteeseen liittyviin kysymyksiin.

Usein rotalialaiset ovat majoittaneet osakuntalaisia kodeissaan, ja sen puoleen olisikin hyvä ilmoittaa tulijamäärästä mahdollisimman joutuisasti.

Kimmo Makkonen
cur!e!, TVO
19 kommerssia käyneenä


Anttila, Maria (2012) Meidän Brysselimme. http://tvo.utu.fi/Bryssel2012kommerss.php
Anttila, Maria (2015) Mitä Tartossa tapahtui? https://tevisblogi.wordpress.com/2015/10/24/mita-tartossa-tapahtui/
Hyvönen, Erno (2002) Tarton vierailu. VSOP 1/2002, s. 7–9. http://tvo.utu.fi/pdf/vsop02-1.pdf
Makkonen, Kimmo (2001) Toivioretki isänmaallisuuden ydinalueelle. VSOP 1/2001, s. 39–44. http://tvo.utu.fi/pdf/vsop01-1.pdf
Makkonen, Kimmo (2014) Kansainvälistä ystävyystoimintaa TVO:lla. VSOP 1/2014, s. 7–10. http://tvo.utu.fi/pdf/VSOP_2014_netti.pdf
Pakkanen, Mikko (1999) Tarton reissu. VSOP 1/1999, s. 22–26. http://tvo.utu.fi/pdf/vsop99-1.pdf


Alkuperäinen kommerssikutsu TVO:lle

[Tvo] Rotalia Kommerss 21.-23. April
Tõnis Rohula <tonis.rohula@gmail.com>
ma 27.3.2017 13:22
Saapuneet
tvo@lists.utu.fi;


Hello, Friends
We are glad to invite you to our spring Kommerss on the 21.-23. of April. This year the Kommerss will be held near the sea in Lillepaviljon. Family night and Kaatripäev are, as usual, held in Rotalia C!Q!

Friday, 21. April 20.00 (Rotalia C!Q!, Lossi plats 4-5, Tallinn) – Family night – dark suit for males and a long dress for females. The event is in full colours (cap, colour band etc.).
A choice of snacks is available and a bar offers drinks for the right price.
at 00:00 – The announcement of the day of Kommerss


Saturday, 22. April 18:00 (Lillepaviljon, Pirita tee 26, Tallinn) – Kommerss – dark suit for males and a reserved smart clothing for females. The event is in full colours (cap, colour band etc.).
Photoshooting time will be announced soon.

The main course on Saturday night is baked potatoes with pork, fresh salad and mushroom sauce. When you have special preferences for the Kommerss dinner, let us know so we can make the arrangements.

NB! If needed, there will be a bus at 17:00 from Rotalia C!Q! to Lillepaviljon.
Otherwise public buses 1A, 5, 8, 34A and 38 will go there from the centre. The name of the stop is Lauluväljak.

Sunday, 23. April 12:00 (Rotalia C!Q!, Lossi plats 4-5) – dresscode: comfortable clothing.
A nice way to celebrate the hangover with suitable songs and soup.We await 3 members of each of our friendship organisations for free. Every additional member will be asked 35€ as repart.
Registration is open, we would like to know the number of participants approximately a week or two before the kommerss.

In case of questions feel free to contact me.

With regards
Tõnis Rohula, Rotalus

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s