Krustimartat: ompeluseurailua Teviksen tyyliin

Vuodesta 2015 perinteikkäästi toiminut Teviksen krustimarttakerho on ompeluseurojen sarjassa kokoontumisajoista kunniakkain. Syksyllä ensiaskeliaan ottaneen käsityöporukan visiona on ollut kokoontua muutamia kertoja kuukaudessa puuhastelemaan yhdessä erilaisten hyväntekeväisyysprojektien ja vapaamuotoisten askarteluprojektien parissa. Solidaarisuus ja ekologisuus pysyvät mielessä yhteiskäytössä olevien koneiden suristessa ja puikkojen kilistessä.

Krustimarttojen hallussa on kaksi ompelukonetta, joilla ollaan väsäilty kangaskasseja vastaanottokeskuksiin ja merkkaritarpeiksi Aputehtaan tukikeikalle. Käsityöpajoissa ollaan harsittu ratkenneita saumoja kasaan ja kiinnitelty patcheja muun muassa haaroihin.

Vaatteiden ehostukseen keskittyvät työpajat saivat jatkoa TVO:lla 20.4.2016, kun teemabileissä pitti ja ompelukone laitettiin pyörimään (lähes) samanaikaisesti.  Poista paita, korjaa rytkys -iltamissa oli mahdollista käyttää Krustimartoille lahjoitettuja korjaustarpeita ja kunnostaa rytkynsä upouuden veroisiksi. Rekeillä roikkui myös jo restauroituja releitä, joista mieleisensä voi viedä kotiin hyvin mielin. Kaikki voittivat. Illan kruunasi d-beatin rytke, kun  Masspollution Valko-Venäjältä, D-Beatl-s ja Varattu Suomen Turusta esiintyivät kaikelle kansalle.

Vaateduunailun lisäksi Krustimartat ovat virkanneet vittuja ja turvalonkeroita. Toukokuussa on tarkoitus ryhtyä radikaaliin ristipistoon yhteistyössä Kirjakahvilan kanssa, ja kesäkautena painetaan menemään minkä keretään.

Marttuus ei katso sukupuolta tai oikeastaan mitään muutakaan silmiin. Kaik tervetullei toimintaan mukaan. Tulevaa ohjelmistoa voi seurata liittymällä Krustimarttojen Facebook -ryhmään tai kurkistelemalla TVO:n nettisivujen kalenteria.

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s