Katkeran juopon kolumni II

Teviksen in-house-katkera juoppo eli järjestön toiminnanjohtaja pääsi avautumaan kolumnin muodossa uusimassa Teviksen omassa lehdessä, VSOP:ssa. Nyt hän muistelee elokuun ohjelmatarjontaa itsesyytösten ja jalluhuikkain saattelemana. Oikeasti lasissa on vain karpalomehua ja joku Yö-tribuuttibändi odottelee soundcheckiin pääsyä tiskin toisella puolella.

Elo- ja syyskuun muistiinpanot on ehkä poltettu tai kadotettu, mutta muistikuvien ja kaduilla liikkuvien urbaanien legendojen mukaan laadukas ohjelmatarjonta loppukesästä ja alkusyksystä oli seuraavanlainen:

1.8. Lauantai-illan huumaa ja lavalla heawymetaloimassa Galvanizer, Ritual Mist ja Fast Hammer. Käsittääksemme laitilaisen Galvanizerin ensimmäinen keikka evö, mikä pääsi yllättämään korkeatasoisuudellaan yleisön ja henkilökunnan. Rostenin suvun lähtöpaikkana on Laitila. Jengiä oli kohtuullisesti, alle viitisenkymmentä kuitenkin.

5.8. kerhokeskiviikon kunniaksi odotettiin paikalle hengailijoita. Lukunurkkaukseen lisäyksenä tuli uusimman Toisen Vaihtoehdon lisäksi vanhoja Toikkareita. Hiljaista oli kuitenkin, lautapelit itkivät yksinäisyyttään. Henkilökunta siivoili menemään.

6.8. Vanha kunnon kuun ensimmäinen torstai, tällä erää kauden viimeinen. Pukki tuki torstaissa levyjä pyörittelivät DJ Vaara Vaarallinen ja DJAAPPA. Paavo lähti yhdeksältä. Mutta ymmärsi sentään lähteä.

7.8. Räppibileet. Sairas T, Lempi Joe, Heimo AK & Mertenmies kertoivat totuuksia. DJ Tikari pyöritteli levyjä. Sisätiloissa polttaminen on onneksi iskostunut ihmisten mieliin umpilaittomana touhuna ja artistit eivät ylläty kun heitä pyydetään tulemaan ajoissa omalle keikalleen. Joku sanoo, että Hesan räppärit on piesty 100-0. Ohjelmapäällikkö voittaa kikkerissä rahaa, vaikka se ei olekaan uhkapeli. Räppiyleisö käy gänässä hitaalla ja herää kysymyksiä onko sekoilu heille vain uhoamista. Walk the walk vai talk the talk. Ei mitenkään dissaten menemään tai yleistyksiä tekemään. Reippaasti sulkemisajan jälkeen nuori neitonen huomioliivin värisessä vaatekappaleessa tulee henkilökunnan ovesta sisään ja tilaa naama peruslukemilla kaljan.

12.8. Terassisoitteluita keskiviikon kunniaksi. American Anymeniä tukevat tiukalla otteella Barry Andrewsin Disko ja Possible Space. Kerrankin suunniteltu terassisoittelu piti, ja säät sallivat yhtyeiden rämpytellä menemään pihan puolella. Jengiä tuli kohtuullisesti sateen lievästä uhkasta huolimatta.

Jenkit olivat erityisen iloisia, kutsuivat New Yorkiin ja kehoittivat ottamaan yhteyttä mikäli pääsemme mestoille. Pyynikin panimon Kauppa-IPA kävi kaupaksi, ja paikalle eksyi myös wanhalla TVO:lla pyörineitä tätejä ❤ Julisteeseen oli eksynyt kummallinen osoite wanhojen aikojen muistoksi, ehkäpä.

11722643_721587041303942_4660314883505731264_o

”Lauralla kaljanhimo, vihaa maailmaa” on viimeinen tervehdys muistiinpanoista tältä illalta.

13.8. Yormula-radat kasattiin lattioille eli pikkuautoformulaa. Harmillisesti huomattiin ratapalojen olevan kohtuu tomuisessa ja saastaisessa kunnossa heti kun oltiin saatu megalomaaniset mutkat kuntoon. Naapurin työhuoneelta saapui Sami pelaamaan flipperiä, kuten tapana on, ja häneltä saimme maagista suihkuteltavaa töhnää. Osa autoista on hyvin vaurioituneita ja rataa reunustavat puut vänkyräksi taipuneita. Lopputulemana oli kuitenkin humalainen katkera juoppo ja pikkuautointoilijoita lattialla kisaamassa.

CAM00576

CAM00578

CAM00577

15.8. Katkeran juopon muistiinpano/terveisvihkoon on kirjattu seuraavaa: ”Kolme työntekijää hevi-iltana oli tosi hyvä, ei stressivitutusta niimpal.” Kyseessä oli siis kidnapatun Unelma Säleikön vapautustilaisuus lunnaita vastaan eli Metallihelvetti förevisar: Total alcoholocaust – Damngod, Cannibal Accident, Devastracktor & Anaaliklaani. ”We will drink all the beers” oli myös uhkaus, hui kauhia. Taisi myös olla hyvin lähellä totuutta.

11856351_876787515733324_1448430581498379804_o

Torstaina 20.8. dj Karl ilahdutti terassikansaa levyjä pyörittelemällä. Tästä olikin hyvä jatkaa perjantain puolelle Småstadsliv-
HjärnblödningABUS-Välikuolema-kimaran soitellessa. Punkkareita oli noin neljäkytä, tiskin antimet maistui poikkeuksellisen huonosti. Bändit hyvei ja komei.

Lauantaina 22.8. puolestaan kokoonnuttiin yhteen hyvän asian puolesta. Tukikeikalla kerättiin varoja Eläinsuojelukeskus Tuulispäälle. Mietittiin josko tekisi ekskursion katsomaan paikan päälle keskuksen toimintaa. Hippejä oli paljon paikalla ja ilmassa rauhaa ja rakkautta.

26.8. Uusi viikko lähtee käyntiin Vibratorsin Suomen kiertueen alkupläjäytyksellä.

11781667_903662963035085_2078909752207881363_n

Lämppäämässä Mean Idols ja kaikkien aikojen poikabändi Sammuneet Katulyhdyt. Tupa melkosen täynnä. Loppurundista voi lukea VSOP I/2015 -lehdykästä, jonka Robert ”Ihmisvihaaja” Björk kirjoitteli. Ilmeisesti paljon odottelua ja paskan puhumista, varmastikin tiukkaa soitantaa ja porttikielto villien huhujen mukaan Helsinkiin. Näitä nyt sattuu. Keikkaguru kirjoitti myös blogiinsa arvion nimenomaan TVO:n keikasta. Turkulainen yleisö mainittu. Terassi mainittu.

Kauheen Kivat Kirpparit vol. 1 yllättää suosiollaan ja uusia päätetään järjestää mahdollisuuksien mukaan. Kivat ilmat lankesi kontollemme eli pihallakin hyöri porukkaa myyntitiskien ja virvokekioskin kimpussa. Uusia holittomia vaihtoehtoja, kuten Brewdogin Nanny Statea kehuskellaan.

CAM00615

28.8. President Fetch, Hard Action ja Lost Boots tykittelevät. Yleisöä on vajaa neljäkymmentä, mutta meno kuin isomman kirkon biljardisalissa. Ohjelmapäällikön sijainen sijaistaa erinomaisesti. Naapurissa olevan Kekkosveneen alla jatkoillaan ja tanskalaisen punkröklegendan majoittaminen yläkertaan ilmeisesti on sama kuin jatkot kaikille Teviksen majoitustiloissa. Ohjelmapäällikön sijainen sijaistaa heidät poistumaan. Rynnäköllä pyritään silti sisään. Katkera juoppo ei löydä kuvia mistään. Noh, ilmeisesti tykkäävät Suomessa käydä eivätkä meinaa lopettaa keikkailua täällä, uusien kuvien mahdollisuus on siis todellinen.

29.8. Logomolla järjestetään hedelmäkenkäkisat ja jatkot ovat meillä. Kultajuhlaa! DJ saapuu vasta kymmeneltä, joten vain kerran lavalle tuupertunut ohjelmapäällikön sijainen soittaa puhelimestaan Manowaria, mikä ei ilahduta muuta porukkaa kuin henkilökuntaa. Onneksi suurin osa on pihan puolella ruokailemassa tässä vaiheessa. Kymmeneltä leimis saapuu vihdoin luukuttamaan Antti Tuiskua. Ilmassa on riemua ja kunnon rellestystä. Desibelit kohoavat korkeammalle kuin monissa muissa tilaisuuksissa. Gold Vibrationzzz indeed. Tanssilattialla limbotaan ja revitellään. Näin hysteerisiin tunnelmiin oli hauska päättää katkeran juopunut elokuu.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s