”Miten meni noinniinku omasta mielestä, Pää-Bätmän?”

Pää-Bätmän baaritiskin takana muistaa kesäkuukausista kesäisimmät seuraavanlaisina:

Keskiviikot

Kerhoilua, kerhoilua. Kaikenlaisia hatusta revittyjä teemoja kehiteltiin aina ennen kaikkea hyvissä ajoin.

3.6. lähdettiin liikkeelle Salaliittoteoriakerholla, jonka kenties ainoa jäsen ja puheenjohtaja on itse Pää-Bätmän. Salaliittoteoreetikot askartelivat lasinalusia, joihin tussattiin lempifoliohattulausuntoja. Asiakas koodinimellä ”Lilli” piti keräilykappaleista. Foliohattuja ei askarrellut kukaan, vaikka mahdollisuudet siihen oli suotu. Työntekijät koodinimillä ”Tero” ja ”Maire” saattoivat pimittää foliota, ehkä he ovat undercover Suojelupoliiseja. Holittomien juomien diggailija diggaili Weihenstephanerista ja muusta holittomasta valikoimasta. Hän kertoi tulevansa tulevana perjantaina valmistujaisiin ja jättävänsä omat holittomat juomansa kotiin. Ai kun kiva.

Salaliittolasinalusia

Salaliittolasinalusia

Kuuleman mukaan 10.6. asiakkaita oli kourallinen. Tarjolla piti olla rutosti yatzy-pelejä, mutta sellaisia ei B-talon arkistoista löytynyt – muita pelattavissa olevia lautapelejä sitäkin enemmän. Yksi uusi jäsen liittyi, mikä aina ilahduttaa.

 

Juhannusviikon jälkeen Tevishäsääjät palaavat virkistyneinä ja 24.6. rysäytetään Kyllä Kehtaa Keskiviikon kunniaksi. Homman ideana on, että Teviksellä kyllä kehtaa omia lättyjä lätkiä levareihin. Kiitos Samulin, joka kysyi alkukesästä kehtaisko tulla soittelemaan levyjä, vaikka ei Tiesto olekaan. Sade yllätti jälleen, ja levarit siirtyivät suosiolla kuin itsestään sisätiloihin.

1435342222390

Kotkan Meripäivät

Teviksen hallituksen kolme jäsentä perusti Kotkan meripäivät -nimisen bändin. Tiskin takana nähtiin TVO-paita vm. -92. Yliopistosta valmistutaan, Tevikseltä ei.

TVO-paita vuodelta 1992

TVO-paita vuodelta 1992

Heinäkuun ensimmäisestä keskiviikosta Pää-Bätmänillä ei ole mitään muistikuvaa, muistikirja alkaa näyttämään tyhjältä. Terassi näyttää kuitenkin Pipsa Havulan kameran kautta kuta kuinkin tältä, kenties nämä on otettu jopa heinäkuun alussa.

11214324_898683066866408_1111431298984371686_n11219061_898683980199650_4043074481244865246_n 11541978_898683340199714_5950245544209376879_n11700848_898683136866401_5836043600365363129_n 11737811_898683756866339_161886186374939615_n

8.7. Kerhokeskiviikoista keskiviikkoisin, ei mielikuvia mitä tapahtui. Näihin aikoihin ainakin flipperit (Next Generation & Twilight Zone) ilmaismoodissa alkaa vakiintua tavaksi ja kikkerin uloskantaminen myös.

15.7. Päähine-Mikon tiedottamisen ansiosta kuulemme ’Wednesday’ etymologiaa: ”Old English Wōdnesdæg ‘day of Odin’, named after the Germanic god Odin or Woden, the supreme god; translation of late Latin Mercurii dies, Odin being equated with the Roman god Mercury. Compare with Dutch woensdag”. Odinin nimessä kokoonnumme keskiviikkoilemaan siis.

29.7. Puntala ja meripäivät jatkuu, näkyy kerhokeskiviikossakin. Suurinpiirtein tällä kellonlyömällä DJ LippisRoba nimittää Pää-Bätmänin Pää-Bätmäniksi. Torstait  Olikohan ainoatakaan aurinkoista terassitorstaita kesä- ja heinäkuussa? Eipä tainut.

4.6. järkättiin ensimmäiset Suomen myydyimmän vahvan oluen ystävien kokoontumisajot. Tilaston lähde: Olvin myyntiedustaja. Levarit kannettiin ulos ja DJ:t Lippis-Roba, 50 Tuplapukkia ja Röökikesä 2015 soittivat pukkien iloksi punkkiseiskatuumasia. Olvi-kuski oli myöhässä (ei viimeistä kertaa) ja Suomen myydyin vahva olut oli myynnissä vasta tunteja alkamisajan jälkeen. Pää-Bätmän oli paniikissa, koska kuskilla oli puhelin myös kätevästi kiinni. Sit sitä tuli ja punkkarit oli iloisia, jättivät talonvaltaamissuunnitelmansa pöydälle lojumaan. Loppuillasta Teviksen joukkue (Röökikesä, Lippis-Roba, Kura Pieru, 50 Tuplapukkia ja Pää-Bätmän) harjoitteli näyttävästi Roudauksen SM-kilpailuja varten.

Pää-Bätmän ja Minna toivoivat 11.6. vähemmän tuulta ja enemmän asiakkaita. Auringonpaistekin olisi kiva yllätys. Kalja taisi maistua yhdelle asiakkaalle ainakin, koska hänen mielestään ”tunnelma on kuin Thaimaan lomalla.” Baarimestarit viihdyttivät itseään potkimalla jalkapalloa, ottamalla olutkuorman vastaan ja istuen pöydässä jaffaa litkien. Ainakin kahden henkilön mielestä Röökikesä 2015 jälkeen voisi lopettaa ja Teviksellä alkaa pitämään tupakanpolttamislopettamistukiryhmää. Syssymmällä.

25.6. Dj Ei Oo/Paavo soittaa hip-hoppia. Pää-Bätmänin ryyppyputki jatkuu Dailyssä somettaja-Samin ja ei-Tevisläisten kanssa. DJ Ei oo ja töissä ollut TVO-paita vm. 92 pelasivat vastentahtoisesti mutta voittoisasti Room Escapea a lá TVO – avaimet kassaan ja kaappeihin ovat kuka missäkin (loppupeleissä liian helpossa paikassa lapsilukon takana). ”Aina voi soittaa,” julistaa Pää-Bätmän jatkuvasti, mutta ei kuule omaa puhelintaan pubitunnelmissa. Somettaja-Sami tosin puhuu helvetin kovaa.

Heinäkuun ensimmäinen torstai (2.7.) oli taas Pukkipunkkarien juhlaa. Levyjä pyörittelivät DJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJJAAPPA ja JDLIPPISROBA. Pää-Bätmän valmistautui henkisesti viikonlopun Oulun reissuun Hässäkkäpäiville eikä muista mitään, oli varmaankin kotona opettelemassa ulkoa festariaikataulua.

9.7. Terassitorstaissa soi livemusaa. DUBOCALYPSE tuli soittamaan chilillä maustettua avaruusdubiaan. Uutta musiikkia saapui kiitettävä määrä yleisöä kuuntelemaan, joskin avaruusdubi raikasi sisätiloissa. Sateelle ja Tuulelle annettiin porttikielto aika päivää sitten, mutta eivät suostu kunnioittamaan.

16.7. jälleen kiitos sääepäonnen kuulemme uutta musiikkia sisätiloissa, emme suinkaan ulkona. Kitaraduo Duo Lasimaalaus vierailee oikein kuvausryhmän kanssa. Sadettakin jengi uhmaa kuullakseen jazzahtavaa ja kokeellista röck- ja pöpmusiikkia. Odottelemme mielenkiinnolla, koska kuvamatskua ilmestyy interneetin ihmeelliseen maailmaan.

23.7. torstaina mysteerien ystävät kokoontuivat Mysteeri-iltaan. Salanimillä Kenraali Trukki ja Lihasaatto esiintyneet Limonadi Elohopea ja Salaliitto reenailivat Teviksen lavalla tulevaa H2Ötä varten (vai muuten vaan) – jengiä oli, oli miten oli. 30.7. Puntalat ja meripäivät, vieläkin ne jatkuivat terassitorstaista huolimatta.

11701183_10153523169614549_5967970665079356707_n

Kasa kettuja stikkeri, ei tyylipuhdas. Mukana myös ranskalainen kettu.

Viikonloput

Keikkaa, keikkaa. Ei tosin joka viikonlopulle riittänyt tapahtumia, mutta yllättävän innokkaasti jengi ravasi Teviksellä festareista, grillailuista ja mökkiperseilyistään huolimatta.

Kesäkuun ensimmäisenä perjantaina osakunnassa järjestettiin valmistujaiset. Pää-Bätmän on vahvasti synttäreiden, valmistujaisten ja häiden sun muiden ystävä. Iloista bailailua, skumppaa, ruokaa ja laulamista. Illan päätteeksi Pää-Bätmän ja resident artist Frida saivat kirjailla vieraskirjana toimineeseen värityskirjaan. Ai että, niin söpöä.

6.6. TVO:lle tultiin järjestämään Nepal Help, tukikeikka jonka lipputuotot siirtyivät SPR:n kautta Nepaliin, jossa huhtikuussa maanjäristys aiheutti mittaamatonta tuhoa. Pientä ennakkostressiä oli ilmoillansa. Tuttuun #”tvo”-tyyliin viime minuuteilla ja ovien avaamisen jälkeenkin Pullontuke heilui vielä terassilla porakone kädessänsä, ihanan kotikutoisille pöydille saatiin kuitenkin sateen/auringonvarjot keikkakansan suojaksi. Hyväntekeväisyyskeikalla esiintyivät Haamumaili, Abortti 13, Dead End TherapySinful SocietyTwist of Fury7. Hills SuicidePelto-Orjat ja levyjä soitti Mafur Savage. Miksaajan ja apumiksaajan unelmapäivät. Osa bändeistä soitteli terassilla sadetta uhmaten. Vanhan liiton Tevis-aktiivi Sakari patsasteli vielä urheammin terassin myyntipömpelin takana. Järjestäjä-Heidi oli saanut lahjoituksena hirvittävät läjät ruokaa kaupoista ja ravinteleista, Pää-Bätmän oli tilannut kivasti teemaan sommiteltua Khukuri-lageria. Sata maksanutta ilmestyi paikan päälle ja loppua kohden ruuhkaantuikin. Kivat bileet ja hyvinhän se meni ennakkopaniikista huolimatta. Kiitos Melanin Heidi ja talkoiluporukka ❤

9.6. oltiin poikkeuksellisesti tiistaina auki Spoken wordin merkeissä.

1433889779393

Nyt kolmatta kertaa Pää-Bätmänin, Petra Lähteen ja Ikaros Ainasojan järjestämä kirjallisuustapahtuma juhlisti teemallaan kevättä ja uusia mahdollisuuksia. Kymmenisen kuuntelijaa, laadukkaita tekstejä. Lausunnan ensimmäinen osio tapahtui ulkotiloissa tuulesta huolimatta, toinen sisätiloissa. Valitettava poltergeist säikäytti yleisön ja henkilökunnan varsinkin, kukaan ei loukkaantunut tavarain lentelystä huolimatta. Yleistä hässäkkää ja hämmennystä syntyy silti. Mikä lie demoni vallannut osakuntatilan.

10850257_10153363953533728_7912784129619199611_n

Spoken wordin käsiohjelma

Suamenlejjona soitteli yksinään (ei lämppäreitä) 12.6. ja tämä ei kuulemma jengin menoa haitannut. Pää-Bätmänille raportoitiin, että kyseinen YouTube-menestys oli ehkä suositumpi kuin läpimurtonsa aikoihin. Puolitehoisilla äänikamoillakin meni kuulemma hälvetin hienosti.

13.6. Pää-Bätmän potki jalkapalloa TVO:n joukkueessa Telmun Rock-Futiksessa. TVO pärjäsi ihan ougei omien mieli- ja muistikuviensa mukaan, omassa alkulohkossa hävittiin vain FC Bosnialle (mikä oli Bosnian maajoukkue Interin A-junnuvahvistuksilla.) Pidettiin Rock-Futiksen henkeen sopimattomana selväpäisyyttä, mutta keskityttiin omaan suoritukseen koko turnauksen ajan. Tällä välin itse osakunnassa yksityistilaisuuden henki oli syntymäpäivät, miehistöpulaa koettiin tiskin takana ja kuittirulla loppui. Pää-Bätmänistä ei ollut mitään hyötyä hätätilanteessa puhelimitse. Onneksi kaikki Bätmänit pärjää aina, Jokeriakin vastaan.

Puuhatontturokissa keräiltiin varallisuutta äänikamojen uusimiseen. Ensiesiintymässä nähtiin Hämeenkatu, tuo TVO:n hallituksesta tuttujen Pipo- ja Ponnari-Mikon uudehko bändi. Pidettiin, ei hakattu. Uskomattoman suloisen poikabändin jälkeen kilkuttelivat menemään Ronskibiitti, Kylmä Sota, Fever Knife ja Agasia. Paikalle paukahti ääretön läjä porukkaa ja myynti- ja lipputuloennätys yllätti Pää-Bätmänin ja ohjelmapäällikön jopa niinkin täysin että juhlat jatkuivat Monkissa skumpalla läträillen. Jatkopaikassakin itku oli herkässä, kun ulkosalla salakuunnellen paljastui ihmisten todella diggailevan osakunnasta. Sweet, sweet success.

1441334_10204482466637553_5663991800157086823_n

Puuhailun jälkeen teknoherrasmiehet saapuivat koko päiväksi. Ei mennyt niin kuin vappuna saatikka kuin Strömssössä. Bendoliinossa nähtiin pääasiassa Tyemyyn omia DJ:tä iltapäivällä ulkosalla (aurinko loisti poissaolollaan) ja illalla sisätiloissa esiintyivät Teersom Yhdeksänsataayhdeksän rumpalilla, VR-A ja James Darker. Jostain oli ilmestynyt mögäföni (Pää-Bätmänin riemuksi ja väärinkäytettäväksi) sekä rullatuoli (Papun riemuksi ja väärinkäytettäväksi). Väärinkäytöksiä oli vihollisen tavalla. Äänikamojen kytkennässä oli häikkää (great) ja savukone laukaisi savunilmaisimen ja palohälärit (also great). Hienoja loppusilauksia, ei kyllä haitannut yleisön sekavampia edustajia. Huono maku jäi suuhun paikalla sattumalta pyörineille teeveeoo-aktiiveille tästä surkeiden sattumusten sarjasta. Tee oli yllättävän suosittu virvoke ja kupit liejuisia.

Samaisena lauantaina Tevisedustus edusti Aurassa Varsinaissuomalaisten laulun satavuotispäivänä.

Tilaisuuden Varsinais-Suomen liitosta tullut kutsuhuuto ja ohjelmisto oli kuulemma tämänmoinen: ”Helky laulu Auran rantain 100 vuotta Varsinaissuomalaisten laulun ensiesityksestä tulee 27.6.2015 kuluneeksi 100 vuotta. Helky laulu Auran rantain kaikui ensimmäisen kerran Varsinais-Suomen nuorisoseurain liiton kesäjuhlassa 27. kesäkuuta 1915 Prunkkalassa.  Prunkkala on vuodesta 1917 ollut osa Auran kuntaa.  Laulu syntyi Helsingin yliopiston Varsinaissuomalaisen osakunnan järjestämän runokilpailun tuloksena. Varsinais-Suomen liitto, Helsingin yliopiston varsinaissuomalainen osakunta ja Auran kunta kutsuvat Sinut kesätapaamiseen 100-vuotiaan Varsinaissuomalaisten laulun merkeissä Auran Koskipirttiin, Riihikoskentie 36 Kahvitarjoilu -Varsinaissuomalaisten laulu -Tervetuloa, Auran kunta -Tervehdykset: Varsinais-Suomen liitto, Helsingin yliopiston Varsinaissuomalaisen osakunta -Kulttuuripersoonat Varsinaissuomalaisten laulun takana: sanoittaja Väinö Kolkkala, säveltäjä Toivo Louko  (alk. Nieminen) ja ruotsintaja Svante Dahlström -Maakuntalaulut tänään – maakuntalaulujen uusi tuleminen” Helsingin yliopiston Varsinaissuomalainen osakunta käväisi kotimatkansa varrella ihmettelemässä tiloja ja he vaikuttivat vaikuttuneilta.

3.7. perjantaina TVO:lla kuultiin pimeämpää kantria ja oheisohjelmaa a lá The Country Dark Big Band, Lowlife Philosophers & Kanelimaki 5. Pää-Bätmän riekkui Oulussa, näin hänelle on esiintyviä taiteilijoita kuvailtu: The Country Dark on tullut tutuksi maamme kieroimpana ja likaisempana white trash rock´n´rollin sekä outlaw countryn sekasiitoksena. Tällä kertaa yhtyettä vahvistaa joukko Kuopion keskeisintä muusikkokermaa, kuten Cosmo Jones Beat Machinesta tuttu Pekka Pirttikangas, Aavikon Tomi Kosonen sekä entinen Micragirls urkuri Katariina. Luvassa huikea setti rock´n´roll klassikoita – sekä The Country Darkin härskiä materiaalia. Uuh! Illan kolmantena esiintyjänä nähdään ja kuullaan aiemmin Lowlife Rock´n´Roll Philosofersina tunnettu Lowlife Philosophers. Vastikään Karkia Mistikalla uuden levynsä Same Revolution Twice -julkaissut yhtye paukuttaa mukaansavetävää indierockia kevyin psykedelisin maustein. Kanelimaki 5 Kanelimaen biiseissä voi reggaen lisäksi kuulla vaikutteita jazzista, funkista, bossa novasta, psykedeelisestä rokista ja monesta muusta sillä välillä.”

4.7. lauantaina Pää-Bätmän riekkui toista päivää Oulussa autuaan tietämättömänä siitä, että kaljat myytiin loppuun HULLUTTELUDISKOSSA. Harmin paikka. Näkiköhän kukaan Speedtrapia, Foreseenia, The Reality Showta ja Büfoa vai jonottelivatko he vain kaljaa. 10.7. Pää-Bätmän ja Teviksen hallitus toteavat Facebook-tsätissään, että ilman tapahtumaa auki oleminen on niin kovin turhaa. Lisäksi lähetellään tuhansia stickereitä, enimmäkseen kaktuksia, pöllöjä ja kettuja. Tämä on mahdollisesti se historiallinen päivä, kun terassille saapuu lahjoituksena parhaat päivänsä aikoja sitten nähnyt piano. Piano maalataan. Virhe. Pianon päälle jätetään pressu levittämättä hajamielisyyden takia moneksi päiväksi. Virhe.

17.7. normiperjantain vietossa valmistaudutaan seuraavan päivän tapahtumaan virittelemällä Hunter S. Thompsonin syntymäpäiviin liittyvää elokuvaa videotykin kautta elokuvakankaalle. Yleisöä ei tippunut juurikaan, joten rekvisiitasta vastannut Kamahelvetti liimaili vapautuneesti muovilepakkoja kattoon ja kiinnitteli konetuliaseita nippusitein miksauspöytään. VJ TulevaisuudenAntenni värkkäili visuaaleja kuumeisesti yömyöhään asti, ja Pää-Bätmän oli huolestunut hepun mielenterveydestä.

18.7. Pelkoa ja inhoa TVO:lla starttaili iltakahdeksalta, ja Kamahelvetti oli huolestunut kuivajäiden riittävyydestä. Sinful Society soitteli menemään ja kuvien mukaan oli ihan mukavaa.

10010510_900224796712235_6951932036660418805_o 10658775_900224793378902_4843401278312318983_o 11056050_900224786712236_7655479554059864085_o       11053891_900224853378896_5869554194326580728_o  11059408_900224946712220_972735552661769758_o 11225379_900224936712221_3673375654216382743_o 11722059_900224790045569_1133474942527129159_o 11722227_900224913378890_8191784633713905753_o 11722376_900224856712229_7885422254006698175_o 11728981_900224986712216_1962729952820959049_o 11754580_900224973378884_3417250342968932917_o 11779868_900224890045559_4321302898855214629_o

21.7. oltiin jälleen poikkeuksellisesti tiistaina auki, ja poikkeuksellinen tilaisuus olikin kyseessä. Teviksen meripäiviä lähdettiin järkkäämään ohjelmapäällikön selän takana kunnon virkistysiltamina, ja sellaiset niistä aikaan saatiinkin. Soittohommista vastasivat se The Phoenix Foundationeista suomalaisempi, Noituus, Vastusta, Horse Latitudes ja Lost Chords. Diapam Heroes joutui peruuttamaan, resepti oli hukassa. Illan kruunasi arvonta, jossa useat ja toinen toistaan onnekkaammat voittivat Bätmänien kasaamat yllätysmerkkaripussit. Pääpalkinnon eli streittarikakun valmisti Sara Pure Foodinissä.

11148658_10207230555384103_1588844362637859016_o

H2Ö/Puntala-viikonloppuna ei tehty lainkaan yhtään mitään TVO:n tiloissa, sillä arvioimme kohdeyleisömme olevan kovin, kovin kiireisiä muualla. Vetävät kyseiset festivaalit kuitenkin puoleensa kaikki kynnelle kykenevät anarkistit ja muut sekopäät, joiden pääkeikkapaikka ja hengailumesta TVO on.

Puntalan afterpartyt TVO:llakin nähtiin, koettiin ja kuultiin heti maanantaina 27.7. Paikalle ilmestyi Pohjoismaita kiertelevä saksalainen, joka kirjoitti artikkelia johonkin zineen skandien punkkimeiningistä. Lupasi mairitella Tevistä ja lähettää kopion tänne päin. Puhuuko kukaan saksaa? Soittamaan paikan päälle siunaantuivat Koenigstein Youth ihan Ranskasta asti, 1981, Svordom ja vanha kunnon Vastusta.

Perjantaina 31.7. Teviksellä kestitettiin alkuillasta remppa- ja talkooporukkaa Pää-Bätmänin kärsiessä flunssasta. Harjakaisten jälkeen yllätyskeikkaa pukkaa, ranskalainen erikoismenobändi Don’t Surrender saadaan rock’n’punk noise instrumentalia tykittämään.

Yllätysyllätysesiintyjinä myös Diapam Heroes, eli nyt vihdoinkin suostumme uskomaan että moinen bändi on olemassa myös oikeassa maailmassa eikä se olekaan vain kollektiivinen hallusinaatio. Toisin sanoen, Gothamissa oikeastaan kaikki hyvin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s