”Avaruus, tuo käymättömistä korpimaista viimeisin.” 

 Kapteenin loki toukokuulta menee about näin:

Terassi aivan viimeisimmillään ennen H-hetkeä

Terassi aivan viimeisimmillään ennen H-hetkeä

CAM00382CAM00383CAM00389

Huhtikuun lopulla vielä seesteisin mielin asetellaan tuhannetta tuntia muovituoleja paikalleen pihalla ja puuhatonttuillaan miljardinnetta vuotta sisätiloissa. Feng shuit kondiksessa, asteroidisateita vastaan on varauduttu kieltokyltein. Vähän masentunutta mielialaa ja harhainen kuvitelma, että Turun Varsinais-Suomalainen Osakunta ry saa pitkään kaivatut anniskelulupansa ”vasta ensi viikolla, ehkä pari viikkoo, maybe never.”

Terassilla ilman paitaa paistattelusta vuorokausi myöhemmin Kapteeni herää kanssa-avaruusmatkustelijan viestiin. ”Luvat tuli, kattokaa sähköposti.” Ja näin kävikin herran vuonna 2015, huhtikuun 24. Reilut kolme vuotta ei olekaan mennyt hukkaan, epäuskon voi vihdoinkin heittää narikkaan, kuin Keplerin missio olisi päättynyt konsanaan. Kapteeni kaivaa esiin talouskontrollinamikoiden painajan, yhdessä tuumin he ryöstävät lähimmän pankkikonttorin ja rekryävät päähine-Mikkona tunnetun astronautin mukaan tukkukauppaan. Kallista kaljaa takataskussa TVO:lle. Ei tunnu todelliselta.  Jääpalakone toimii vielä tarkoituksen mukaisesti.

Jääpalojakin oli joskus

Jääpalojakin oli joskus

Ja illalla Kaivurivene-bileet. Trivial Zero & 64Mula lavalla, ei kurjuutta kummempaa. Tukun kaljaa myydään innolla ja ammattitaidolla. Historiallista hetkeä on todistamassa kourallinen ihmisiä, jotka voivat taputella itseään selkään: me olemme eliittiä ja etuoikeutettujen joukossa. Ensimmäisen kaljan ostaa jotain instrumenttia Trivial Zerossa soittava Telmun Sami. Siitäkin on kuva jossain. Henrik Mikander tallentaa tilaisuuden. Emme olekaan kuvitelleet kaikkea. Avaruudessa on pimeää ja kylmää, theremin soi kauniisti.

25.4. TELMU Esittää: Raatoklubi vol 1. RE-ANIMATING TVO

50 hevaria ilmestyy paikalle. Ne juo lonkeroo. Ja siideritkin loppuun. Hevityypit ei ymmärrä, yrittävät juoda oman viinitonkan tiskillä ja ja jättää omia kaljoja kaikkialle. Hevibändien muusikoilla on kuitenkin ymmärtämystä ja alkoholilainsäädäntö sydämessä. ”Eks tää ookkaan bäkkäriä.” Ne jättää löytötavarakaljoja Roballe ja Papulle. Pari on uneliasta. Taas hommaa tuumittuamme tuntuu meiningin olevan valovuosien päässä eilisestä.

27.4. Kolmas aukiolopäivä. Maanantain hardcoreilta. Long Knife (USA) Hjärnblödning, Älgkvot.

10421512_367488523436960_570101226317020880_n

Bisse ja lonkero loppu kesken. Helvetin punkkarit, aina suu napsuu. Lonkeroa tosin oli vajaa lava ja bissee kaks. Hyvä keikka ja nelkytä maksanutta. Jenkkibändi oli ihana. Oli ne muutkin. Kapteenin avaruussukkulan avaimet hävisivät jonnekin.

30.4. Illan riemastelua ennen saapuvat ensimmäiset non-tukkukaljat.

received_1410109435976999

Speshul olutta ulko mailta

received_1423218534666089

Deux es machina

Teknoherrasmiehet punoo narua jeesusteipistä, Kapteeni herää viikkoa myöhemmin ja miettii miksei käytetty narua naruna ja jesaria jesarina. Ens kerralla lakana narulla kattoon, Kapteeni päättää. Vapputanssit kampuksella tarjoillun boolin jälkeen, hyvä idea. Porukka juo omiaan!! Baari ei ole mikään lisäpalvelu, berggelevie. Myynti silti hyvä. Vaihtorahat loppuu koko ajan. Kapteeni käy kolikkoautomaatilla kahdesti sinisellä Nissan -sukkulallaan. TYEMYY liekeissä. Tinon puhelin häviää. Baarin miniusbilaturi ei toimii. AA-paristoja ei ole. Maitolaatikkoa etsitään sumuisin silmin. Rosten tarjoaa leipälaatikkoa, naturligtvis. Kaikki masiinat schaissena, illan suurin piirtein ensimmäinen asiakas ei jääpalakonetta osta sit kuitenkaan neuvotteluista huolimatta. Sienijäbä seikkailee pihalla 02-03 välillä ja juttelee siniselle Nissan -sukkulalle. Ei lähde ambulanssi- ja poliisiuhkauksella. Poliisi hakee poies. Avaruuspoliisi.

1.5. Kapteeni oli päädyt, komentajakapteeni sen sijaan möi.

11034299_10204220230641817_1324933947906859458_n

JÄTTIMÄINENPIIKKAUSKONE feat IKUISESTI BAILAAVA KISSA -BILEET @ VIETNAMILANEN KRÄÄSÄKAUPPA ei jätä kymmenpäistä yleisöä kylmäksi. Dekoninck eli belgialainen berggelevie Amber todetaan hyväksi, samoin Little Valleyn Python IPA. Straight from Yorkshire. Kuin myös saman panimon toinen luomutuote.

Vaniljainen porter

Vaniljainen porter

2.5. Papun keikka. Dead in the Water, Lähdön Aika, Agasia, Svordom. Teviksen omia puuhatonttuja lavalla ja Papun pitkäaikaine fantasia toteen Dead in the Waterin muodossa. 40 ihmistä. Vain yksi juo omiaan terassilla, kunnes kielletään. ”Emmä tajunnu,” puolustautuu hän. Rauhallisia ihmisiä muuten ja vettä sataa. Jeejee.

Power stance - BOOM. Komentajaupseeri Data demonstroi

Power stance – BOOM. Komentajaupseeri Data demonstroi

7.5. Rauhallist & hyvei bändei. KEHO, Eyewitness, The Girlfriends. Shottilasit on kaik kummallisen mittasia, onneks on mitat keksitty ja lasiroskis myös.

Miksaajat viihtyvät hyvin töissään ja vapaa-ajalla

Miksaajat viihtyvät hyvin töissään ja vapaa-ajalla

8.5. Rekkamiehen viiskybävuotissynttärit. 20 ihmistä sisäl. Jonna ja Minna ekaa kertaa upseereina. Eivät juokse kirkuen karkuun, saavat kiinnityksen Teviksen tyttöihin. Pari keski-ikäistä juhlijaa ovat kovin huolissaan miten ”tiskillä istunut mieshenkilö” meinaa puolustautua kun Neuvostoliitto hyökkää. Housut roikkuu ja panosvyötä on lanteilla roikkumassa. Kapteenin hylsyvyön tuomaa auktoriteettia testataan ekaa kertaa. Vähän paniikkihuoneeseen meinaa Kapteeni karata kolmen humalaisen rauhotuttua ja poistuttua. Onneksi toinen tiskillä istuva, toivottavasti kantikseksi ryhtyvä, lakkipäinen brittipubihahmo on myös apuna.

9.5. Tajunta räjähtänyt Kapteenilta.

Teviksen Laura alias Sara Forsberg, some-menestys

Teviksen Laura alias Sara Forsberg, some-menestys

Hääbileet, joiden juhlakalut ovat odottaneet Teviksen avautumista ennen suuren päivän järjestämistä. 60 vierasta ja toinen toistaan ihanempii. Bändejä ja roima määrä thaikkuruokaa. Alkoholiviranomaiset osuvat hyvänä päivänä tarkastukselle. Ovat tyytyväisiä näkemäänsä. Aluksen upseerin, Ponnari-Mikon toimintaa syynätään yhden vilauksen verran, ja palveltu asiakas huutaa kovaan ääneen ”EN TARVITSE KUITTIA”. Vieraat ja hääpariskunta menevät turhaan paniikkiin. Ponnari on true professional. Ihmisetkin kehuu henkilökuntaa, osa luulee Teviksen tyttöjä Sara Forsbergiksi. Ei voi mennä liika-anniskelun piikkiin, koska sitä emme tee.

13.5. TVO Grindcore Party

Kapteeni ei muista mitään. Komentajakapteeni ja Teviksen tytöt ovat varmaan olleet keskenään töissä ja Kapteeni muualla. Oman porukan puuhatonttuja on näköjään ollut niin miksaustiskin takana kuin lavallakin. Kapteenin täytyy pistää bändit jälkikuunteluun

Svordom – https://svordom.bandcamp.com/releases
Spawn From Deceit – http://spawnfromdeceit1.bandcamp.com/
UnbornGeneration – http://unborngeneration.bandcamp.com/
FUCK-USHIMA – https://fuck-ushima.bandcamp.com/

15.05. Burleskiklubi. Oxy-Moron Variety esittää: Kitsch is the New Punk

Paljon esiintyjiä, vähän väkeä yleisössä. Vähäinen väki ei juuri juo eikä tappele, aluksen henkilökunnalla on siis tylsää. Onneksi ohjelmaa on järjestetty siis mittavasti! Esiintyjistä linkkejä ja esittelyä, kts yllä. Itseään niittaileva Furry Kitten tekee kyllä pahaa, mutta tupakkaa polttaa lavalla kuitenkin henkoset. Eihän tosta ilman hermosauhuja aikuinen mies selviäisi. Hyvä, että pyysivät lupaa kuitenkin ja savuilmaiset pysyvät hiljaisina. Jääpalakone on edelleen ihan susi. Onneksi saatiin halvalla. Kaikki lähtevät ajoissa, jonka jälkeen skumppapullon juojat tuli paikalle.

16.05. Kapteeni muutti omaan henkilökohtaiseen tukikohtaansa uuden henkilön. Totaalisen mölyn, mutaliejun ja mögän iltama TVO:lla meni siis ohi päällystön päällystäjältä. Jälkipolvet kertovat, että akateemiselta Flooranpäivän risteilyltä palanneet käyttäytyivät erinomaisen hyvin ja mallikkaasti.

Komentajakapteeni keskittyy

Komentajakapteeni keskittyy

19.05. Kapteeni oli ulkoulkoulkoavaruudessa Patonkipäivänä. Ja ilmeisesti kunnon nynny kun ei ollut paikalla, ainakin jos virallisen tiedotuskanavan saatesanoihin on uskomista:

”Ois muuten tänään rokkia tänään teviksellä. Tuleeks ranskalaiset patongit kainalossa ja onko maktkampin rumpali vieläki ihan päissään eilisen ruotsin-risteilyn jälkeen? Se selvii ku tuut tänään katteleen. Jos et tuu ni oot kunnon nynny.”

Ei selvinnyt patonki- ja kännirumpalimysteerit siis.

22.5. Folkki-ilta Teviksellä. Hiskin Pimpulat, Väinö Grön, Pohjavire. Kapteeni ja Komentajakapteeni Data bailaavat tiskin takana ja yleisöllä tanssijalka vipatti vähän turhan myöhäänkin. Komentajakapteeni Data kirjasi seuraavaa:

”Ai tää on ihan Olvin peruskolaa. No sit tää on ihan far out!” -Asiakas

Onneksi on asiantuntijoita, jotka kertoo Ursininkatujuttujakin. Vessaan jää panttivangiksi asiakas, lukkoja kohennettava. Uutta somekohua odotellaan. Mahtavat bileet, uskomattoman hyvä pössis ja meno, mutta valomerkin aikaan yleisö kaipailee selkeästi keltalapun rintaan liimannutta skordea järkkäämään. Nelipäinen henkilökunta poistuu sinisellä avaruussukkulalla lynkkaajia karkuun. Polkupyörät jäi pihaan. Talon omista puuhatontuista toinen ei enää pääse dynkkyyn eikä myöskään koppiin. Kapteeni ihmettelee, miksei puuhatonttu #2 pyrkinyt dynkyn bäkkärille oma tuplapukki kädessä. Ihan validi toimintatapa.

Ilta tummuu

Ilta tummuu

23.5. Black Magic Six, The Shrieks & Aloha Burns. Kuuma ja kaoottinen tunnelma. Ensimmäinen kerta kun keltalappurinta on paikalla torjumassa ilmainen sisäänpääsy -korttia heiluttevia. ”Parkkari” salanimellä esiintynyt tekno- ja kulttuurijumala tulee hakemaan sohvansa takaisin myöhemmin Tevikseltä. Kapteenille on jätetty salakoodilla viesti, jossa pyydetään uutta vedenkeitintä. Kapteeni muistaa reagoida ehkä joskus myöhemmin.

Tapahtuman järjestäjätaho kuvailee kokoonpanoa näin:

11411700_10204472494948267_7137920849576149523_o

Koskahan tämä lakkaa olemasta uusi paikka.

26.5. Kaksi ulkomaalaista bändiä, Don Vito (Saksa) ja Upfall (Ranska). Jazznoisesekoiluiltamat. Komentajakapteeni hoisi kaiken ja Kapteeni pääsi keikkayleisöön (hyvin pieni lukumäärältään) nyökyttelemään päätään. Bändit olivat uskomattoman hypnoottisia ja transsissa oltiin koko kööri. Keikkapalkkio taisi jäädä pieneksi huonon lipunmyynnin vuoksi, mietittiin miten ulkomaan eläjille selitetään pullonpalauttamisen ihmeitä. ”You put the bottle in the machine and profit!”’

27.5. Tänään Kapteenia vituttaa aivan kaikki. Tuli uutta kaljaa, Pyynikin käsityöpanimon Kauppa-IPA:a ja Bryggerin Pilsiä. Ja Kukkoa! Lageria! Paikalla on kiertelemässä potentiaalisia keikkajärkkäreitä, TVO:n tukisäätiö heitä ennen. Flipperin pelaajia oli juu,  kuten kuvasta näkyy.

Twilightia läpyttelemässä curator emeritus Riker

Twilightia läpyttelemässä curator emeritus Riker

28.5. ”Levyn tekeminen voi vaikuttaa oudolta ajatukselta tällaisessa paikassa tällaisena aikana, mutta se on vähintä, mitä voimme tehdä säilyttääksemme inhimillisyytemme. Se on myös todiste todellisuudesta, joka poikkeaa kaikesta siitä, mitä uutisissa kerrotaan kotiseudustamme ja täällä asuvista ihmisistä.” Luhanskista lähtöisin olevan Mjortvye Grushin basisti-laulaja Vadim Zharikov kertos Facebook -tapahtuman kuvauksessa. Paikalla oli parikytä ihmistä ja ennen keikkaa keräännyttiin pöydän ympärille keskustelemaan aitojen, oikeiden silminnäkijöiden havainnoista mitä Itä-Ukrainan nykytilaan tulee.

Keskustelijoita

Keskustelijoita

 

29.5. Terassipömpelin grande -avajaisseremoniat. Oli muutakin ohjelmaa. Eli hipit. Art Safari -klubi, vol 1. Spyke- ja prokerokkia Turusta ja Moskovasta. møyserö (Törky), Dasputnik (Tku), Disen Gage (Msk) ja Dj Korvaaja (Lbh).70 ihmistä inessä, terassin myyntipömpelin korkkaus meni hyvin ja systeemi todettiin funktionaaliseksi.  Teviksen puuhatontut oli Salossa keikalla, mutta onneksi Panda oli ovella. Joutui vaan yhden asiakkaan poistamaan, joka kerran pääsi taksilla pois ja tuli takaisin, että joko nyt voin tulla takaisin. Uhattiin poliisilla (avaruuspoliisilla) ja lähti taksin perävalot vilkkuen. Merkillinen. Vessassa jälleen joku lukkojen takana. Hoipertelua sisään ja ulos sulkemisen ja bändien roudauksen aikaan.

Selkeähkö ohjeistus, tilanteeseen kuin tilanteeseen

Selkeähkö ohjeistus, tilanteeseen kuin tilanteeseen

30.5. Söpöt kolmekybäset, synttäribileet! Piha oli koristeltu ilmapalloin ja värikkäin viirein ja pihapelejä varattuna. Harmi, että megatuuli paarpyyristä keskeytti terassilla oleilun. Megamyynti ja kiinnostuneita tilan hyödyntäjiä kehotettiin lähettämään ohjelmapäällikölle sähköpostia, soittelemaan salaiseen numeroon vartin välein ja ottamaan yhteyttä Facebookissa päivin öin. Kaupan päälle Kapteeni tarjosi komentosillan faksinumeroa, ettei vaan jää omaa rauhaa ohjelmavastaavalle upseerille. Pari teepaitaa meni kaupaksi, vaikka jäljellä vain megalargeja. Monenlaista puutetta tuotevalikoimassa oli, mutta ei tuntunut asiakaskuntaa haittaavaan. Upseerien aloitteesta lähti raivokas ”KALJA! KALJA! KALJA!” -chantti päälle. Kapteenin takki lähti Poriin oma-alotteisesti.

Terassipömpeli. Fisu 18%, ei mainostusta

Terassipömpeli. Fisu 18%, ei mainostusta

Sekavin tuntein kohti final frontieria, where no man has gone before. Eli kesäkuuta.

Curator emeritus Riker on kaikkeen tyytyväinen viimeisen kuukauden ajalta, arvosanaksi 4/5. Ei täysiä pisteitä, koska alus ei sijaitse yliopistolla eikä Riker asu yläkerrassa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s