TVO:n pää-äänenkannattajaan kaipaillaan tekijöitä ja näkijöitä

Arvoisat kirjoitus-, kuvitus- ja taittotaitoiset tevisläiset ja muut henkisesti tevisläiset,

on tullut aika herättää henkiin paitsi TVO:n osakuntatila myös osakunnan virallinen pää-äänenkannattaja! Tähän tarvitsemme ennen kaikkea TEITÄ – meillä muilla lehden tilasta kiinnostuneilla kun menee kaikki aika byrokratian rattaissa pyörimiseen ja Köydenpunojankadun osakuntatilan remontointiin.

TVO:n osakuntalehti V.S.O.P. on sykähdyttänyt, järkyttänyt, tasapainoillut ajan hermolla ja herättänyt niin ylä- kuin alatyylistäkin keskustelua vuodesta 1960 alkaen. Alun perin viisipalstaisena, tabloidimuotoisena sanomalehtenä ilmestynyt julkaisu lakkautettiin 1970-luvulle tultaessa poliittisten myllerrysten ristipaineessa, ja vasta vuonna 1984 V.S.O.P. herätettiin jälleen henkiin. Seuraava julkaisutauko iski vuosina 1990-1992, minkä jälkeen lehti ilmestyi taas enemmän tai vähemmän säännöllisesti vuoteen 2003 saakka.

V.S.O.P.:n tähän mennessä viimeisin numero julkaistiin vuonna 2008. 56-sivuisessa A5-kokoisessa lehdessä käsiteltiin muun muassa 1980-luvun osakuntaelämää, vanhenemista ja TVO:sta eroon kasvamista, TVO:n tukisäätiön historiaa ja populaarikulttuurin jänisfiguureja. Proosaakin lehteen oli päätynyt. Lakkautusuhan alla olleelle julkaisulle on sittemminkin valittu uusia toimituskuntia ja päätoimittajia, mutta juttuideat ja valmistuneet artikkelit ovat kaikesta huolimatta jääneet pölyttymään osakunnallisten journalistien pöytälaatikoihin ja pikselöitymään Teviksen piilopalstalle.

MUTTA NYT! V.S.O.P.:n on päätetty reinkarnoituvan Turun Kirjamessujen aikaan 3. lokakuuta 2014! Tätä uro- ja tulevaisuuden rakennustyötä varten tarvitaan kuitenkin aktiivisia toimituskuntalaisia. Fundeeraus- ja kirjoitusaikaa sentään piisaa, vaikka deadlinen toki täytyy olla jokseenkin hyvissä ajoin ennen messuja.

Aihe ja tyyli on vapaa. Miten olisi esimerkiksi henkilökohtaiset muistelot Rehtorinpellonkadun Teviksestä, Turun alakulttuurimusiikkikentän vaiheet TVO:n häädön jälkeen, opiskelijaelämän uusimmat trendit, elintason muutokset viime vuosina, visiot, utopiat, dystopiat, puutarhanhoito, ihmisten ja muiden eläinten yhteiselo spekulatiivis-postmodernistisessa maailmassa, kirja-arvostelut, elokuva-arvostelut, luentoarvostelut, professoriarvostelut, keikka-arvostelut, kakka-arvostelut, kommuunielämän ilot ja surut, opiskelijamuoti 2014, postapokalypsi ja rokkenrol?

Mikäli journalistinen työ osakunnan ja koko Turun kulttuuri- tai minkä lie elämän hyväksi kiinnostaa, ota mitä pikimmiten yhteyttä TVO:n hallitukseen sähköpostiosoitteen tvo ät utu piste fi välityksellä.

”V.S.O.P.:n toimituksesta on lähtöisin useita vaikuttajia ja persoonallisuuksia, joista tunnetuimpia ovat Turun yliopiston tiedotussihteerinä ja sittemmin 7-päiväisen Länsi-Suomi -lehden päätoimittajana toiminut Matti Nurmi sekä Tokiossa pitkään ensin Yleisradion ja sittemmin Helsingin Sanomien kirjeenvaihtajana toiminut Juhani Lompolo. Nimekkäin lehden vakituisista avustajista oli epäilemättä Hannu Taanila, kansakunnan virallinen ärsyttäjä, josta myöhemmin tuli Yleisradion tiede- ja kulttuuritoimituksen päällikkö.” – Pentti Blom, V.S.O.P. 1/08

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s