Performanssikerholle suitsuketta!

perfoilu1

 

Turun kaupunki suuressa kulttuurinystävyydessään on antanut TVO:n performanssikerholle muhkean apurahan Perinteisen syysperformanssifestivaalin järjestämiseen. Kiitos Turku!

 

Performanssikerhoa on luonnehdittu humoristisesti ”Panu ja Pekka juo viinaa alasti” -kerhoksi, ja tämä nasevahko ilmaisu on myös jossakin määrin paikkaansapitävä. Perinteinen syysperformanssifestivaali on kenties pienin ja sinnikkäin TVO:n toistuvista tapahtumista. Sille on leimallista spontaanius ja se, että se nimestään huolimatta pidetään lähes poikkeuksetta keväällä – tänä keväänä ehkä kymmenettä kertaa.

Tapahtuman markkinointi on perinteisesti toteutettu hyvin performatiivisesti: ensimmäisenä vuonna taitelijat Tyhtilä ja Pouta käyttivät pikkuisen määrärahansa muutamiin julisteisiin, joita veivät baarikierroksensa kohteisiin. Ideana tietenkin löytää samanhenkinen kohdeyleisö. Eräänä toisena vuonna markkinointi oli kryptisempää: muistan löytäneeni Pikku-Torresta lasinalusen, johon tapahtuman nimi ja päivämäärä oli raapustettu.

Esiintyjäksi voi joko ilmoittautua etukäteen, tai innoittua paikan päällä näkemästään ja kokemastaan. Yritin neljättä kertaa aloittaa lausetta ”tyypillinen esitys performanssifestivaaleilla on”, mutta jouduin tunnustamaan, että ei ole olemassa näille festivaaleille tyypillistä esitystä. Tyypillistä on ainoastaan ennakoimattomuus ja korkea viihdearvo.

Tervetuloa, siis. Kenties jo tänä keväänä.
IMG_3249

Kuvat: (c) 2014 Pia Jalkanen & Yannes Sclivagnotis

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s